Beyorganik Organik Haşhaş (Kutu Ambalaj) 100 Gr (BEYORG-3386804193757)

0,00
Marka : Beyorganik
Fiyat : 7,90 TL(KDV Dahil)
{{'UrunDetay_TahminiTeslimSuresi' | translate}} : {{UrunDetayModel.product.tahminiTeslimSuresi}} {{'Global_Gun' | translate}}

Beyorganik Organik Haşhaş,Aydın yöresinde yetiştirilen haşhaş uygun şartlarda kurutulup gerekli analizlerden geçerek sofralarınıza ulaşır.

Adet :
Telefonla Sipariş
Tavsiye Et

Beyorganik Organik Haşhaş 100gr

Beyorganik Organik Haşhaş,Aydın yöresinde yetiştirilen haşhaş uygun şartlarda kurutulup gerekli analizlerden geçerek sofralarınıza ulaşır.

Anadolu’nun yerli bitkisi olan haşhaşın morumsu eflâtun ya da beyaz çiçekleri, dalların ucunda tek tek açar. Bu çiçeklerden gelişen meyveler, içinde çok sayıda tohum bulunan birer fıçı biçimindedir. Meyveler rüzgârda sallandıkça, üstlerindeki delikli kapaktan çıkan küçük siyah tohumlar çevreye saçılır. Bu yağlı tohumlar çok lezzetli ve besleyicidir; haşhaş tohumlarından Anadolu’nun birçok yerinde haşhaşlı ekmek yapılır; ezilerek yemeklik yağ elde edilir. Haşhaş kapsülleri henüz yeşil ve körpeyken çizildiğinde kabuğundan sütümsü bir sıvı sızar. Afyon sakızı denen bu beyaz sıvı, havayla karşılaştığı anda sertleşir ve koyu renkli bir macuna dönüşür.

Haşhaşın Sağlığa Faydaları Nelerdir?

  • Haşhaş sakinleştirici etkisi olan çok iyi bir ağrı kesicidir ve günümüzde birçok ilacın ham maddesini oluşturmaktadır.
  • Astım ve mide hastalıkları tedavisinde kullanılan haşhaş, göz bozukluklarının tedavisinde de etkilidir.
  • Haşhaş, ağız yaralarına karşı korur, kabızlığı giderir ve uyku problemlerini iyileştirmeye yardımcı olur.
  • Kalp sağlığını koruyan haşhaş kemik sağlığını da korur ve beyin fonksiyonlarını düzenler.
  • Haşhaş, cilt enfeksiyonlarına ve egzamaya karşı cildi korur, cildi temizler, kırışık oluşumunu önler.
  • Saç sağlığını koruyan ve kepek oluşumunu önleyen haşhaş, bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Haşhaş, kolesterolü düzenler, kan hücreleri, arter ve damar sağlığını korur, tansiyonu dengeler.
  • Kalp krizi ve felç riskini düşüren haşhaş, böbrek taşı oluşumunu önler.
  • Sinir sistemini sakinleştiren haşhaş, insomnia gibi uyku problemlerini gidermeye yardımcı olur.
  • Vücut için gerekli enerjiyi sağlayan haşhaş, hücre yenilenmesini sağlar, meme kanseri riskini azaltır ve tüm vücut sağlığını destekler.

1.Ağız Yaraları
Bir Hindistan tıp sistemi olan Ayurveda disiplinine göre, ağız ülseri, vücudun aşırı derecede ısınması sonucu oluşmaktadır. Fakat, haşhaş tüketimi vücut üzerinde serinletici etki göstermektedir. Bundan dolayı, haşhaşın ağız yaralarını iyileştirildiği düşünülmektedir.

2.Kabızlık
Haşhaş tohumu, çok fazla miktarda lif içermektedir ve haşhaşı yemeklerinizi içine ekleyerek kabızlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz. Haşhaş içeriğinde bulunan lif yardımı ile sindirim sistemi sağlığını korumaktadır.

3.Kaliteli Uyku ve İnsomnia
Uyku problemleri, insomnia ya da yorgunluk gibi sağlık sorunları yaşayan kişiler için, haşhaş bitkisi oldukça faydalıdır. Bir miktar haşhaş tohumu özü ile bir miktar şekerin karıştırılıp tüketilmesi, daha sağlıklı ve derin bir uyku uyumaya yardımcı olacaktır. Çünkü haşhaşın rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır.

4.Kalp Sağlığı
Haşhaş tohumu, bir özel yağ asiti olan linoleik asit bakımından oldukça zengin bir bitkidir. Linoelik asit ise, kandaki kötü kolesterol riskini azaltır ve dolayısı ile kalp sağlığını korur ve destekler. Kalp krizi ve diğer kalp hastalıklarına karşı koruyan haşhaş, aynı zamanda kalbi güçlendirir.

5.Kemik Sağlığı
Kalsiyum, fosfor ile birlikte kemik sağlığını önemli ölçüde korumaktadır. Haşhaş tohumu, manganez içermektedir ve kemik hasarına karşı koruyan bir protein olan kolajen içermektedir. Kemik ağrılarını hafifleten haşhaş, çok iyi bir kalsiyum kaynağıdır ve kemikleri güçlendirir, osteoporoz riskini azaltmaya yardımcı olur.

6.Beyin ve Sinir Sistemi
Kalsiyum, demir ve bakır gibi mineraller haşhaş tohumu içerisinde bulunmaktadır. Bu üç mineral, beyin kimyasallarını düzenler ve beyin hücrelerinin gelişimini destekler. Sinir sistemini rahatlatıcı etkisi olan haşhaş, içermiş olduğu alkaloidler sayesinde sinir hastalıkları tedavisinde büyük yardımcıdır.

7.Bağışıklık Sistemi
Bağışıklık sisteminin zayıflamasının temel sebebi,vücutta çinko miktarının azalmış olmasıdır. Haşhaş tohumu tüketildiği zaman ise, vücuda büyük miktarlarda çinko alınmış olur. Çünkü haşhaş tohumu zengin çinko kaynağıdır. Bundan dolayı haşhaş, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hücre dayanıklılığını yükseltir. Haşhaş tohumu demir bakımından da zengindir. Demir ise, vücuttaki kan hücrelerinin oksijen taşımasına yardımcı olmaktadır. Yani dolayısı ile demir hem bakterileri ile mücadele eden, hem de bağışıklık sistemini güçlendiren ve destekleyen bir minerallerdir.

8.Cilt Sağlığı ve Güzelliği
Haşhaş tohumu, cilt enfeksiyonlarına karşı koruyucu ve etkili olduğu bilinen doğal bir tedavi edicidir. Özellikle, cilt kızarıklık sorunları, ciltteki kuruluklar ve döküntüler gibi cilt sorunlarına karşı iyileştirici etkisi olan haşhaş tohumu, anti-iltihap bileşenler içermektedir. Bu özelliği ile haşhaşa cilt enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki kazandırmaktadır. Cilt yanıklarını tedavi eden haşhaş tohumu, egzema gibi cilt sorunlarına karşı hem koruyucu hem de tedavi edicidir. Yüksek miktarda linolenik asit içeren haşhaş tohumu, süt ya da su ile karıştırılarak macun haline getirilip cilde uygulandığında ciltte oluşan kızarıklık ve yanıkları iyileştirmeye yardımcı olur. Haşhaş aynı zamanda kırışıklık oluşumunu önler ve cildi temizlemeye yardımcı olur.

9.Saç Sağlığı ve Güzelliği
Birçok saç problemine karşı koruyucu ve tedavi edici özelliği olan haşhaş, saç dökülmesi, kepek oluşumu, saç köklerinin zayıflaması gibi saç sorunları ile mücadele eder. Saçları dış etkenlere ve kimyasallara karşı koruyan haşhaş tohumu, iyi bir doymamış yağ asidi kaynağıdır ve kalsiyum, çinko ile magnezyum gibi mineraller içermektedir. Bu bileşenler ise saç sağlığını destekleyen bileşenlerdir. Haşhaş tohumu içermiş olduğu özel yağ asitleri sayesinde saç derisini besler ve kepek oluşumunu önler. Tüm bunların yanı sıra haşhaş, saçların uzamasını sağlamaktadır.

10.Kardiovasküler Sağlık
Oleik asit ve lif bakımından iyi bir besin kaynağı olan haşhaş, kandaki kötü kolesterol düzeyini (LDL) azaltmaya ve iyi kolesterol düzeyini ise yükseltmeye yardımcı olmaktadır. Yağ asitleri bakımından zengin olan haşhaş tohumu, koroner arter hastalıklarına karşı korur ve felç riskini azaltır. Çok iyi bir bakır minerali kaynağı olan haşhaş, içeriğindeki bu bakır minerali yardımı ile vücudun kırmızı kan hücresi üretmesini sağlamaktadır. Potasyum, kalp ritmini düzenleyen ve tansiyonu ayarlayan özel bir mineraldir. Haşhaşın yapısında ise iyi miktarda potasyum bulunmaktadır. Bundan dolayı haşhaş, tansiyonu dengelemeye yardımcı olmaktadır.

11.Meme Kanseri

Haşhaş tohumu, oleik asit içermektedir. Oleik asit ise, meme kanserine sebep olan genlerin ve hücrelerin aktiviteleri engeller, çoğalmalarını önler.

12.Enerji Kaynağı
Demir içeriği bakımından zengin olan haşhaş, omega 3 yağ asitleri ve karbonhidrat bakımından da zengindir. Haşhaşın yapısında bulunan bu bileşenler ise, vücut için gerekli olan enerjiyi sağlamaktadır. Demir minerali aynı zamanda, oksijenin vücut içinde dağılımını gerçekleştirir ve kasların hareket edebilmesi için ihtiyacı olan enerjiyi sağlar.

13.Böbrek Taşı

Haşhaş tohumu, oksalat içermektedir. Oksalat, kalsiyumun emilimini azaltıcı etki göstermektedir. Bundan dolayı haşhaş, böbrek taşı oluşumunu önlemektedir.

14.Hücre Yenileyici
Çok iyi bir çinko kaynağı olan haşhaş, içeriğindeki bu çinko minerali sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlar ve yeni hücrelerin oluşumunu sağlayan proteinlerin üretilmesini destekler.

Fazla Miktarda Haşhaş Tüketmenin Bir Zararı Olabilir Mi?

Diğer kabuklu besinlere göre en az alerjik özellik gösteren bitki haşhaştır. Çok fazla miktarda yememek kaydı ile hamileler ve çocuklar güvenle tüketebilmektedirler.
Uyuşturucu ve sakinleştirici etkisi olan haşhaş, çok fazla miktarda tüketildiği takdirde, halsizlik, bitkinlik, kusma ve baş dönmesi gibi sağlık problemlerinin yaşanmasına sebep olabilir.
Haşhaş bitkisinin, tarımı yapılması ve üretilmesi yasak olan bölümünü tüketmek, uyuşturucu madde tüketmek ile aynı etkiyi göstereceğinden, bağımlılık yapar ve devamında hayati tehlike yaşanmasına sebep olur.



Haşhaşlı Börek Çörek Nasıl Yapılır? 

Malzemeler


2 adet yumurta ( 1 adet yumurtanın sarısı ayrılacak üzeri için )
2 su bardağı ılık süt
1 adet Yaş Maya
1 kahve fincanı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı Sıvı yağ
Alabildiği Kadar Tam Buğday Unu.


İçi İçin :

1 su bardağı haşhaş ezmesi ( Katı kıvamlı oluyor )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı toz şeker



Hazırlanışı:

Öncelikle ılık süt ile maya eritilir.Toz şeker,Tuz ilave edilir.2 yumurta içerisine ilave edilir ,( bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )ve yavaş yavaş buğday unu ilave edilmeye başlanır.Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurulur.Ardından 30 dakika kadar mayalandırılır.Mayalanan hamur 3 eşit parçaya bölünür.Her parça tepsi büyüklüğünden merdaneyle un yardımıyla açılır.Açılan hamurun her tarafına eşit bir şekilde sıvıyağlı şekerli haşhaş ezmesi karışımından sürülür.
Hamur rulo şekilde sarılır.Rulo şeklinde sarılmış hamur 4 cm aralıklarla dilimlenir.Kesilen dilimler haşhaşlı ve kesilmiş yerleri yukarı bakacak şekilde yuvarlar yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Diğer hamurlarada aynı işlem uygulanır.Tepsiye dizilen haşhaşlı lokurların üzerine ayırdığımız 1 yumurta sarısı sürülür.10 dakika daha tepside mayalandırılır.Tepsi mayasıda gelince 180 derece önceden ısıtılmış fırına verilir.Üzerleri kızana dek pişirilir.

Besin Değerleri


Besin Kaynağı Besin Değeri Tavsiye Edilen Günlük Miktar
Enerji :525 Kcal % 26
Karbonhidrat :28.13 g % 22
Protein : 17.99 g % 32
Toplam yağ :41.56 g % 139
Kolestrol :0 mg % 0
Lif :19.5 g % 51

Vitaminler
Folat :82 µg % 20
Niasin: 0.896 mg % 5.5
Pantotenik asit :0.324 mg % 65
Piridoksin: 0.247 mg % 19
Riboflavin: 0.100 mg % 8
Tiamin :0.854 mg % 71
Vitamin A: 0 IU % 0
Vitamin C :1 mg % 2
Vitamin E :1.77 mg % 12
Vitamin K :0 mg % 0

Elektrolitler
Sodyum :26 mg % 2
Potasyum :719 mg % 15

Mineraller

Kalsiyum: 1438 mg % 144
Bakır: 01.627 mg % 181
Demir: 9.76 mg % 122
Magnezyum: 347 mg % 87
Manganez :6.707 mg % 292
Fosfor :870 mg % 124
Selenyum :13.5 µg % 24
Çinko: 7.9 mg % 72


Beyorganik Gıda Hakkında;
Anadolu'nun toprağının ve ikliminin doğal ve bölgesel lezzetlerini sağlıklı organik gıdaya, doğal beslenmeye ve lezzete özen gösteren mutfaklar için özel ve yüksek kalitedeki ürünleri BEY ORGANİK markasıyla sunarak sofralara değer katıyoruz.Anadolu'nun doğal ve bölgesel ürünlerini; çiftliklerden, paketlemeye ve teslimata kadar çok özenli bir sürecin sonucu olan leziz ürünlerimizle gurur duyuyoruz.İdeal zamanında oluşmuş, tamamen doğal ve organik tarım koşullarında, doğal yolla ekilen, bakımı yapılan, bölgesine göre besin değerinin ve vitaminlerinin maksimuma ulaştığı noktada ayrı ayrı toplanan meyve ve sebzeyi, özelliğine ve değerine yakışan bir üretim ve paketleme anlayışıyla, öz değerlerine yakışır, zevkli ve farklı ambalajları ile Anadolu kokan bir cazibeyle BEY ORGANİK markasıyla sizlere sunulmaktadır.


Ürünlerin kargo elemanından alınması anında kutusunun açılıp kontrol edilmesi rica olunur