Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Anne Bebek Bakım Çantası Nasıl Olmalıdır?

Zeynep Şengün - Tuesday, January 17, 2023

Çiçeği burnunda ebeveynlerin, bebekleri ile sosyalleşirken hem kendilerinin hem de bebeklerinin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamasına ve taşımasına yardımcı olacak ve tüm eşyaları ebeveynin elinin altında bulunduracak bebek bakım çantaları kısa da olsa tüm yolculukların olmazsa olmazıdır. Doğuma hazırlanırken, hastanede ve doğum sonrasında da ebeveynlerin en büyük yardımcısı anne bebek bakım çantaları olacaktır. Özenle seçilen kaliteli, fonksiyonel; bakım ve beslenme ürünlerini kolaylıkla taşıyabileceğiniz omuz ve sırt çantaları ebeveynlerin yükünü hafifletmek ve işlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Image

Çiçeği burnunda ebeveynlerin, bebekleri ile sosyalleşirken hem kendilerinin hem de bebeklerinin ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamasına ve taşımasına yardımcı olacak ve tüm eşyaları ebeveynin elinin altında bulunduracak bebek bakım çantaları kısa da olsa tüm yolculukların olmazsa olmazıdır.

Doğuma hazırlanırken, hastanede ve doğum sonrasında da ebeveynlerin en büyük yardımcısı anne bebek bakım çantaları olacaktır. Özenle seçilen kaliteli, fonksiyonel; bakım ve beslenme ürünlerini kolaylıkla taşıyabileceğiniz omuz ve sırt çantaları ebeveynlerin yükünü hafifletmek ve işlerini kolaylaştırmak için tasarlanmıştır.

Miniklerin her hareketine karşılık hazırlıklı olmak için kısa da olsa yapacağınız gezinti ve yolculuklarda yanınıza almanız gereken küçük detaylardan oluşan birçok eşya bulunuyor.

Dışarıda iken de aynı evdeki gibi bebeğinizin beslenme düzenini sürdürebilmek, öğünleri aksatmamak, kirlenen bezleri ya da kıyafetleri değiştirmek için donanımlı bir bebek bakım çantasına tüm ebeveynlerin ihtiyacı vardır.

Bebek Bakım Çantası Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bebeği ile dışarı çıkmak isteyen ebeveynlerin en büyük yardımcısı bakım çantalarını seçerken, dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Bebek bakım çantalarının kullanışlı ve işlevsel olması için sahip gereken özelliklerini sizler için derledik.

  • En önemli ve dikkat edilmesi gereken tercih unsuru, bakım çantasının kimyasal malzemeler içermemesi ve herhangi bir kanserojen maddeden üretilmemiş olmasıdır. Annenin ve bebeğin sağlığı düşünülerek sağlıklı malzemeler ve boyalar kullanılarak üretilmiş çantalar seçilmeli, çantanın üretildiği kumaş bebeğin cildine zarar vermemelidir. 
  • Tüm eşyalar için yeterli sayıda cep, göz ve bölme olması diğer bir hassas noktadır. Çantanızın, yanınıza almayı planladığınız tüm eşyaların içine sığabileceği genişlikte olması gereklidir. Bakım çantası nın iç gözünde, çantanın düzenli kalabilmesi için çanta organizeri, yeterli bölme ya da ekstra cep bulunmalıdır. Aksi takdirde çanta içinde aradığınız eşyayı bulamadan bir kargaşa haline bürünebilirsiniz ve her seferinde çantanın altını üstüne getirmeniz gerekir. Çantanın dışında bulunan cepleri, ebeveynlere kendi eşyalarını koyacağı ve hızlıca erişim sağlayabilecekleri bir olanak sağlamaktadır. Ekstra olarak bebeğinizin altını değiştirebilmeniz için dâhili alt açma pedi bulunan çantalar ebeveynlerin işlerini kolaylaştıracak pratik bir tercih olacaktır. 
  • Çanta iç bölmelerinde, sıvılar akmayacak şekilde korunaklı içecek bölmelerinin bulunması ebeveynlerin işlerini kolaylaştıracaktır. Hem ebeveynlerin hem de bebeğin eşyalarını taşıyabilecek hacimli çantalar tercih edilerek tüm ihtiyaçları bir arada bulundurabilirsiniz, böylelikle hem fonksiyonel bir çantanız olur hem de tek çanta taşımanın rahatlığını elde edersiniz. 
  • Bebeğiniz için hazırladığınız içeceğin, biberon, süt sıcaklığı, sıcak suyun ısı özelliklerini koruyabileceği, ne kadar uzun süre dışarda olsanız da bebeğinize soğuk içecekler vermeyeceğiniz ısı yalıtımlı cepleri bulunan çantalar akıllıca bir tercih olacaktır.
  • Kolay taşınabilir ve hafif malzemeden yapılmış bakım çantaları pratik bir kullanım sağlayacaktır. Bu kadar çok eşyayı ve bebeğinizi taşırken ekstra ağırlık yapmayacak şekilde hafif malzemeden yapılmış, mümkünse ağırlığı dağıtabileceğiniz iki askılı bebek bakım sırt çantaları ya da omuz çantasından dönüştürülebilir modeller tercih edilebilir. Uzun yıllar boyunca kullanacağınız bakım çantalarının hemen yıpranmayacak dayanıklı malzemeden üretilmiş olması minik bebeğiniz büyüdüğünde de çantanızı kullanabilmenizi sağlayacaktır. 
  • İster sırt çantası isterseniz omuz çantası kullanın, tüm bebek bakım çantalarının askılarının ergonomik yapıda olması ve yastıklı kayış tercihi omzunuza yapılan baskıyı azaltacaktır. Ebeveynlerin vücut sağlığını korumak hedefi ile üretilen bakım çantaları, duruşunuzu bozmadan uzun yıllar boyunca size eşlik edebilir. 
  • Biberondaki süt, termostaki yemek ya da mama kabındaki püre çantanın içine dökülebilir. Her görünmez kazada çantayı tekrar yıkamak ebeveynlerin işini daha da zorlaştıracağından, silinebilir ve su geçirmez bakım çantası kumaşları ebeveynlerin iş yükünü hafifletecek ve kolaylık sağlayacaktır. Ayrıca bu sayede çantanızın da içini ve dışını sürekli steril halde tutabilirsiniz. 
  • Bebek arabasına bağlanabilen kayışları bulunan; bebeğinizle yürüyüş halindeyken çantanızın sırtınızı yormasındansa ağırlığı bebek arabasına devredebileceğiniz, bu sayede yürüyüş kolaylığı sağlayacak ve eşyalarınızı elinizin altında bulunduracak çantalar erişim kolaylığı için tercih edilebilir.

Anne Bebek Bakım Çantası Nasıl Olmalıdır?
Anne Bebek Bakım Çantası Nasıl Olmalıdır?

Anne Bebek Bakım Çantasında Taşıyacağınız Belli Başlı Eşyalar Neler Olmalıdır?

Ebeveyn olmayanlar için gereksiz gibi gözüken birçok küçük eşya ve detaylı hazırlanmış bir çanta her duruma hazırlıklı olmanıza yardımcı olacaktır. Çanta içindeki düzenlemelerinizi daha kolay hazırlayabilmeniz için siz ebeveynlere ve ebeveyn olma adaylarına, fikir oluşturabilmesi amacıyla düzenlediğimiz en çok ihtiyaç duyulan ürünlerin kısa bir listesini paylaşıyoruz.

Emzirme ve beslenme ürünleri: Biberon, emzik, mama kabı, kaşık, emzirme önlüğü ve mama önlüğü, sıcak su ve süt saklama kabı, diş kaşıyıcı, meyve, meyve püreleri ve yiyecekler.

Bakım ürünleri: Bebek bezi, alt temizleme mendili, pişik kremi, alt değiştirme örtüsü, yedek kıyafetler, mendil, burun tıkanıklığı açma aparatı, mevsim özelliklerine göre battaniye, çorap, hırka, bere, oyuncak.

Anne & baba ürünleri: Göğüs ucu kremi , takviye gıda ve ilaçlar, göğüs pedi, atıştırmalıklar, baba için ihtiyaçlar.

Skip Hopbblüv, Babyjem ve Maller gibi kaliteli markaların, en çok tercih edilen bebek bakım çantası modellerine aşağıdaki linkleri inceleyerek ulaşabilirsiniz.

  • bblüv Metrö Anne Sırt Çantası Gri
  • bblüv Ültra Bebek Bakım Çantası Gri
  • Skip Hop Duo Orijinal Bebek Bakım Çantası Gri Melanj
  • Skip Hop Forma Sırt Çantası Mat Siyah
  • Skip Hop Main Frame Anne Bebek Bakım Çantası Koyu Gri
  • Skip Hop Greenwich Carbio Sırt Çantası
  • Skip Hop Greenwich Bebek Bakım Sırt Çantası Pembe
  • Maller Sofia Anne Çantası Siyah
  • Maller Sofia Anne Çantası Mor
  • Babyjem Krizantemo Kapitone Bebe Çanta Siyah
  • Leclerc Bebek Bezi Çantası Gri

Tüm eşyalarınızın sığabileceği, malzemelerin steril kalabileceği, aynı zamanda taşıması kolay ve kullanımı konforlu bebek bakım çantalarını Welcome Baby web sitesinden inceleyerek satın alabilirsiniz.