Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebekler Neden Ağlar?

Zeynep Şengün - Thursday, January 19, 2023

Bebekler kendilerini tam olarak ifade edemedikleri için ağlamaktadır. Ancak her ebeveynin aklına bebekler neden ağlar sorusu gelmektedir. Bebeklerde ağlama nedenlerini bilmek onları sakinleştirmek ve onları anlamak için çok önemlidir. Aksi takdirde bebeğinizin ağlaması daha çok artmaktadır. Peki bebekler neden ağlar ve bebekler ağlarken ne yapılması gerekiyor detaylı olarak inceleyelim.

Image

Okuma Süresi: 4 Dakika

Bebekler Neden Ağlar?

Bebekler kendilerini tam olarak ifade edemedikleri için ağlamaktadır. Ancak her ebeveynin aklına bebekler neden ağlar sorusu gelmektedir. Bebeklerde ağlama nedenlerini bilmek onları sakinleştirmek ve onları anlamak için çok önemlidir. Aksi takdirde bebeğinizin ağlaması daha çok artmaktadır. Peki bebekler neden ağlar ve bebekler ağlarken ne yapılması gerekiyor detaylı olarak inceleyelim.

Bebeklerin Ağlama Nedenleri?

Bebeklerde ağlama, pek çok farklı nedene dayanmaktadır. Bu nedenleri ve çözüm yollarını sizlere detaylı olarak açıklayalım.

  • Bebeklerde ağlamanın ilk nedeni şüphesiz yanlış giyimdir. Bebek çocuk giyim ürünleri ürünlerinin nefes alan bir yapıda ve bebeğin cildine uygun olması gerekmektedir. Bu gereklilikleri yerine getirmeyen bebek giyim ürünleri bebekleri rahatsız edecektir. Rahatsız olan bebek kendini ifade etmek için sürekli ağlayacaktır. Bu noktada ebeveynlerin yapmış olduğu en büyük yanlış ise kıyafetinden rahatsız olan bebeği emzik gibi ürünlerle sıkıştırıp susmasını sağlamak. Ancak bunu yapmak bebeği oldukça rahatsız edecek ve daha fazla ağlamasına neden olacaktır. Bunun yerine bebeğinizin cildine dost ve nefes alabilen bebek giyim ürünleri almanız bebek ağlamasına çözüm olacaktır.
  • Bebeklerin ağlamasının bir diğer nedeni ise karınlarının aç olmasıdır. Bebeklerin ne kadar yemek yemesi gerektiğine yaşına göre araştırmalısınız. Bebeğin az yemek yemesi sonucu karnı doymayacaktır. Karnı doymayan bebek kendini ifade etmek için ağlayacaktır. Bu yüzden bebeğinizi ne kadar beslemeniz gerektiğini iyi araştırmalısınız.
  • Bebeğin altının kirli olması ağlama nedenleri arasındadır. Altı kirli olan bebekler rahatsız olacaktır. Bu durumda ağlama durumuna geçecektir. Bebeklerin altının sık kontrol edilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde bebeğin altının pis olması cildine zarar verecektir ve cildinde hasarlara neden olacaktır. Cildi hasar alan bebekler sürekli olarak ağlayacaktır.
  • Bebeklerin ağlamasının bir diğer nedeni ise uykusuzluklarıdır. Uykusuz olan bebekler huysuz olacaktır ve sürekli ağlayacaktır. Bebeklerde uyku düzeni nasıl oluşturulur? yazımızda bebeklerinizin ideal uykusu için yapmanız gereken bütün detaylar bulunmaktadır. Düzenli uyuyan bebekler daha iyi uykusunu alacak ve gün içinde daha neşeli olacaktır.
  • Bebekler neden ağlar sorusunun bir diğer cevabı ise şüphesiz burun tıkanıklığı olabilir. Burun tıkanıklığı bebeklerde sık karşılaşılan bir sorundur ve çözümü de oldukça basittir. Ancak ebeveynler bu sorunu anlayamazsa bebeklerde ağlamaya neden olmaktadır. Eğer bebeğiniz sürekli ağzı açık nefes alıyorsa ve öksürüyorsa bunlar burun tıkanıklığının işaretçisidir. Bebek burun temizleyicileri kullanmanız gerekiyor. Bu burun temizleyicilerin boyutları küçük olduğu için mutlaka bebek bakım çantasında bulunması gereken bir üründür. Bebeklerinizin burun tıkanıklığı problemi için önereceğimiz 2 farklı şekilde kullanılabilen burun aspiratörleri vardır. Bunlardan ilki bblüv markasının sizlere sunduğu Nöze filtresiz burun aspiratörü olacaktır. Nöze, bebeğinizin tıkalı burnu için güvenli ve etkili mukus temizliği sağlar. Filtresiz burun aspiratörü bebekler için özel olarak tasarlanmış olup, soğuk algınlığı ve alerji durumlarında daha iyi nefes almalarına yardımcı olur. Bir diğer burun aspiratörü de yine bblüv markasınız sunduğu Rinö pilli burun aspiratörü olacaktır. Rinö, dolu, küçük burunların rahatlamasına yardımcı olan bir burun aspiratörüdür. Bu ürün noninvazivdir ve kullanıcıya tam kontrol sağlar. Filtre gerektirmez. Toplanan mukus bir silikon ucun altında bulunan rezervuara aktarılır. Ergonomik Tasarım Rinö’nun şekli, harika bir tutuş ve mukus temizlemek için mükemmel bir açı sağlar.
  • Sizlere bebeklerinizin tüm ihtiyaçlarını kolaylıkla yanınızda taşıyabileceğiniz bir bebek bakım çantası önermek isteriz. Skip Hop markasının sunduğu Forma kapitone sırt çantası, eller serbest kullanım kolaylığı ve bebeğin temel ihtiyaçları için özel ambalaj torbaları sunar. Geniş iç tasarımı, atıştırmalıklardan yedek kıyafetlere kadar her şeyi taşımak için yeterli alana sahiptir. Ekstra açılan çanta kapağı sayesinde temel öğeleri çanta içinde bulmayı kolaylaştırır.
  • Bebeklerin bulunduğu ortamda temiz ve rahat bir şekilde nefes alması çok önemlidir. Rahat nefes almalarını sağlayacak olan tek şey burunlarının açık olması değildir. Aynı zamanda bebeklerin bulundukları ortamların nemlendirilmesi de çok önemlidir. Nem dengesini yakalamak için bebek buhar makineleri kullanmanız gerekmektedir.
  • Bebeklerin ağlamasında ebeveynlerinde payı olmaktadır. Bebekler ebeveynleri ile bağları güçlendikçe beraber olmak istemektedir. Bu durumda ebeveynler eğer bebekleriyle ilgilenmezse onunla oyun oynamazsa bebekler sinirlenir ve ağlar. Bu yüzden ebeveynlerin düzenli olarak bebeklerine vakit ayırması gerekmektedir.
  • Evin çok sıcak olması bebeklerde ağlamaya neden olmaktadır. İdeal ev sıcaklığı 21 – 24 arasındadır. Ancak bebek sahibi olan ebeveynler bebeklerin üşüyeceğini düşünerek sıcaklığı sürekli olarak arttırır. Bu bebeklerin bunalmasına neden olacaktır. bebek çocuk oda termometreleri ile ev sıcaklığını ölçmeniz gerekmektedir. Bebeğiniz için en uygun oda termometresini Welcome Baby web sitemizde ve mağazalarımızda kolaylıkla bulabilirsiniz. Özellikle bblüv markasının sunduğu İgrö 2in1 Oda Termometresi ve Nem Ölçer, çocuğunuzun odasındaki sıcaklığı ve nem seviyesini ölçer. Bilgiler, bebeğinizin rahatını ve iyiliğini sağlamanıza olanak tanıyan dijital bir ekranda kolayca okunabilir.
  • Bebeklerde ağlamaya neden olan bir diğer unsur ise gazdır. Bebekleri gazı olduğu zaman oldukça rahatsız olurlar ve sürekli olarak ağlarlar. Bebeklerde gaz yapan en önemli unsur ise yanlış biberon kullanımıdır. Bebek biberon uçlarının yaşlara göre alınması çok önemlidir. Bebeklerin yaşına uygun olmayan biberon uçları çok fazla mama akıtacak ve bebeğiniz yutmaya çalışırken havada yutacaktır. Yutulan bu hava nedeniyle bebeğinizin gazı olacaktır.
  • Bebekte bulunan idrar yolu ve kulak enfeksiyonları sıklıkla görülen enfeksiyonlardır. Bu durumlarda bebekler sürekli olarak yerli yersiz ağlamaktadır. Bu gibi bir durumla karşılaşıyorsanız mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekiyor.

 

Bu yazımızda bebeğinizin ağlama nedenleri olabilecek hususlardan bahsetmek istedik. Bebeklerinizin tüm temel ihtiyaçlarını yerine getirdikten sonra verdiğiniz sevgi ve şefkat ile bebeklerinizin ağlama problemleri sona erecektir. Önemli olan ağlama nedenlerini bilmek ve çözüm odaklı olmak olacaktır. Welcome Baby’nin sunduğu anne bebek ürünleri sayesinde bebeklerinizin tüm ihtiyaçlarını giderebilirsiniz. Welcome Baby web sitemizi ve mağazalarımızı ziyaret etmenizi öneririz.