Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebeklerde Tırnak Bakımı

Damla Şarman - Monday, January 16, 2023

Bebeğiniz tırnak bakımı ve zamanında kesimi oldukça önemlidir. Çünkü kesilmeyen tırnakları nedeniyle bebekleriniz kendisine ve çevresindekilere istemeden ciddi zararlar verebilir. Bebek tırnak bakımı çok zor görülse de doğru bir teknik bunu rahatça yapabilirsiniz. Şimdi sizlerle bebeğinizin tırnak bakımı için birkaç öneri paylaşacağız.

Image

Okuma Süresi: 1 dakika

Bebeğiniz tırnak bakımı ve zamanında kesimi oldukça önemlidir. Çünkü kesilmeyen tırnakları nedeniyle bebekleriniz kendisine ve çevresindekilere istemeden ciddi zararlar verebilir. Bebek tırnak bakımı çok zor görülse de doğru bir teknik bunu rahatça yapabilirsiniz. Şimdi sizlerle bebeğinizin tırnak bakımı için birkaç öneri paylaşacağız.

Bebeğiniz için en uygun ve en kaliteli tırnak makasını ya da törpüsünü seçmelisiniz. Bebekler için tasarlanan tırnak makasları yetişkinlerle aynı değildir. Bebeklerin tırnak boyuna ve şekline göre özel tasarlanmaktadır. Bebeğiniz için mutlaka bebekler için tasarlanan bebek tırnak makası seçmelisiniz. Bu seçim sizin de işinizi kolaylaştıracaktır. Hem tırnak makası hem de makas şeklinde seçenekler bulunmaktadır. Hangisi sizin için daha rahat bir kullanım sunuyorsa o modeli seçebilirsiniz. Ufak bir öneri; küçük bebekler için makas şeklinde olan tırnak makasları daha ideal olabilir.

Bebeğinizin tırnaklarını ne önce ne de sonra bir zaman da kesmeyiniz. Henüz kısa olan bir tırnağın kesimi bebeğinize zarar verebilir, oldukça uzun olan tırnaklar ise bebeğinizin kendisine ve çevresine zarar vermesine olanak sağlayabilir. Kısacası bu periyodu iyi ayarlamalı ve doğru zamanda kesim yapmalısınız.

Bebeğinizin tırnaklarını onu banyo yaptırdıktan sonra kesmeniz ideal bir zamandır. Çünkü bebeğinizin tırnakları banyo sonrasında yumuşak olur ve kesmenize güzel bir olanak sağlar. Kesim esnasında bebeğinizin elini kaymaması için havluyla tutmanızı öneririz, çünkü bebeğinizin yapacağı ani bir refleks bebeğinize zarar verebilir. Tabii ki banyo sonrası haricinde de bebeğinizin tırnaklarını kesebilirsiniz. Örneğin bebeğiniz uyurken bu işlemi yapabilirsiniz.

Bebeğinizin tırnaklarıyla kendisine ve çevresine zarar vermemesi için özellikle ilk 6 hafta bebek eldiveni kullanabilirsiniz. Tabi ki ara ara bebeğinizin eldivenlerini çıkararak bebeğinizin ellerinin hava almasını sağlamalısınız.

Bebeğinizin el tırnaklarını keserken tırnak şekli hizasını esas almalısınız. Ayak tırnaklarında ise düz kesim tercih edilir. Bunun nedeni ise bebeğinizin ayaklarında oluşabilecek batıklara önlem almaktır. Ayak tırnaklarını düz kestiğimizde köşelerde sivrilikler oluşabilir, bunu da törpü yardımıyla yumuşatmanız mümkündür.

bblüv markasının sunduğu Trimö Pilli Tırnak Törpüsü herhangi bir yaralanma riski olmadan bebeğinizin tırnaklarını kısaltmak için mükemmel bir araçtır. Nazik törpü işlemi bebeğin minik parmakları için rahatlık sağlar, tırnak kesme işlemi daha az stresli bir hale gelir. Bebeğinizin yaşına bağlı olarak disklerinin seçimi ve deneyimi daha da kolaylaştıracaktır.

Bebeğinizin tırnağını asla dipten kesmek için uğraşmayınız. Gerekirse bebeklere özel törpüleri de kullanmanızı tavsiye ederiz. Bebeğinizin bakımı için gerekli bebek çocuk bakım ürünleri ürünlerine Welcome Baby’den rahatça ulaşabilirsiniz. Bebeğiniz ile birlikte sağlıklı yarınlar dileriz.