Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebekleriniz İçin Benmari Usulü Pişirme

Beyza Kantemir - Monday, January 16, 2023

Bu yazıda minik bebekleri için en doğru teknikleri uygulamak isteyen ebeveynler için bir ısıtma yöntemi olan benmari usulünü açıklamak istedik. Benmari usulü pişirme, gıdaların besin değerlerini bozmadan ısıtma ve pişirme yöntemi olarak bilinmektedir. Bebekler için besin değerlerinin önemi çok büyük olduğu için benmari usulü pişirme her ebeveynin onayından geçecektir

Image

Okuma Süresi: 2 dakika

Bu yazıda minik bebekleri için en doğru teknikleri uygulamak isteyen ebeveynler için bir ısıtma yöntemi olan benmari usulünü açıklamak istedik. Benmari usulü pişirme, gıdaların besin değerlerini bozmadan ısıtma ve pişirme yöntemi olarak bilinmektedir. Bebekler için besin değerlerinin önemi çok büyük olduğu için benmari usulü pişirme her ebeveynin onayından geçecektir.

Bebekleriniz ek gıdaya geçtiği zaman birçok gıdayı ölçülü bir şekilde alması önemlidir. Besin değerleri bebeklerinizin gelişimleri için önemli bir adımdır. Bebeğin sağlıklı büyüme ve gelişmesinin sağlanması uygun besinlerin verilmesi ile olanaklıdır. Anne sütü ilk 6 ay tek başına yeterli olmaktadır, ancak bu dönemden sonra bebeklerin gereksinmelerini tek başına karşılayamadığı için bebeklerin beslenme programlarına bazı eklemeler yapmak gerekmektedir. Bu eklemeler sebzeler, çorbalar, püreler olarak değişmektedir. Bebeğinizin ay uygunluğuna göre seçtiğiniz ek besinlerin önemi kadar bu besinlerin besin değerlerinin bozulmadan bebeklere sunulması olacaktır. Bebeğinizin ihtiyacı olan besinlerin değerlerini bozmadan sağlıklı gıdaları ısıtmak veya pişirmek için benmari usulünü rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 

Bebekleriniz için Benmari Usulü Pişirme
 

Benmari Usulünün Amacı Nedir? Nasıl Uygulanır?

Benmari veya Bain-marie, bir kabı kaynar ısıdaki suya oturtarak içindekini ısıtma veya eritme yöntemidir. Bazı sağlıklı gıdalar doğrudan ısıyla karşılaştıklarında besin değerlerini yitirebilir ya da sağlığımız için zararlı ya da faydasız hale dönüşebilirler. Bu nedenle yine bebeğinizin için, gıdaların pişirilmesi ya da ısıtılması sırasında direkt ateş ya da ısı yerine su buharı kullanılabilir. Benmari pişirme sistemi hazır olarak temin edilebildiği gibi, uygun iki tencerenin üst üste yerleştirilmesi ile de yapılabilir. Sıcak kaynayan su tenceresinin üzerine koyduğunuz başka bir kapta bulunan gıdalar kaynayan suyun buharı ile yavaş yavaş pişecek ve besin değeri eksilmeyecektir. Böylece bebeğinizin sağlığı için önemli besin değerleri bulunan besinleri gönül rahatlığı ile bebeklerinize yedirebilirsiniz. Bebeğinize hazırlayacağınız ek gıdaları pişirirken ya da ısıtırken mutlaka “Benmari Usulü“nü kullanmanızı öneririz. Eşit ısı dağılımı ve yanma riskinin olmayışı, sağlıklı ve güvenilir bir pişirme ya da ısıtmanın gereği olmaktadır. Besinlerin aynı şekilde çok kez pişirilmesi de besin değerlerini kaybetmesine sebep olacak bir durumdur. Bu durumun önüne geçmek için bebekleriniz için hazırladığınız besinleri mama tabağında tekrar besin değerlerini kaybetmeden ısıtmak mümkündür.

Bebekleriniz için Benmari Usulü Pişirme

 

Bblüv Plato Sıcak Su Hazneli Mama Tabağı

Bblüv Plato Sıcak Su Hazneli Mama Tabağı bebeklerinin öğünleri için çok fonksiyonlu bir mama tabağıdır. bblüv Platö sıcak su hazneli mama tabağı, bebeğinizin mamasını doğru sıcaklıkta tutarken bebeğinizi katı yiyeceklerle tanıştırmak için mükemmel bir tabaktır. Tek yapmanız gereken hazneye sıcak su dökmek ve işte bu kadar! Yemek, yemek zamanı boyunca sıcak kalır!

Platö Sıcak Su Haneli Mama Tabağı Mavi Fonksiyonları

  • Sabit kalır, Güçlü vakumlu mama tabağı silikon taban, platö'yü düz yüzeylerde sabit tutacaktır.
  • Bu, beslenme zamanı sırasında dökülmeleri ve "kazaları" azaltacaktır.
  • Akıllı tasarım, 3 bölmesi ile Platö, bebeğin ilk tabağı olarak harika ve bebekler ve küçük çocuklar için ideal boyuttadır.
  • Yiyecekleri daha uzun süre sıcak tutar, Yan taraftaki kapağından sıcak suyu (kaynar olmayan) doldurup kapatın.
  • Sıcak su, bebeğinizin mamasını güzel ve sıcak tutmak için 3 bölmeden geçecektir.

 

Bu işinize çok yarayacak, bebeklerinizin besin değerlerini en iyi şekilde almasını sağlayacak sıcak su hazneli mama tabağı, bblüv markasının birçok ürün çeşidini inceleyip hızlı kargo ile satın almak için Welcome Baby sitesini ziyaret etmeyi unutmayın!

 

Kaynaklar:

Yazar: Beyza Kantemir