Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebekli Evde Nem Ortamı Nasıl Olmalıdır?

Beyza Kantemir - Thursday, January 19, 2023

Ebeveynler bebeklerinin sağlıklı bir bebeklik geçirmesi için çok dikkatli ve bilinçli davranmaları gerekir. Bunun için de bebeklerin yaşadıkları ortamları, rutinlerini, bakımları konusunda özen göstermeleri doğru olacaktır.

Image

Okuma Süresi: 4 Dakika

Ebeveynler bebeklerinin sağlıklı bir bebeklik geçirmesi için çok dikkatli ve bilinçli davranmaları gerekir. Bunun için de bebeklerin yaşadıkları ortamları, rutinlerini, bakımları konusunda özen göstermeleri doğru olacaktır. Özen gösterilmesi gereken konulardan birisi de bebeklerin bulunduğu ortamların nem oranı olacaktır.

Bebek odası sıcaklığı nın ölçüsüz bir şekilde yani çok sıcak ya da çok soğuk olması bebekte olumsuz sonuçlara sebep olabilir. Bebeklerin soluduğu havanın temiz ve nem oranının doğru ölçüde olması bebeğin sağlığını aynı ölçüde etkileyen bir durumdur. Örneğin fazla sıcak olan bir ortam bebeğin kuru havayı solumasına neden olacak bu durum da bebeğin hastalığıyla sonuçlanacaktır. Olumsuz durumların önüne geçmek için bebek odasının nem oranını ölçmeli, bebekler nem oranına göre giydirilmeli ve anne bebek bakım sağlık ürünlerinden destek alınarak nem oranı dengelenmelidir.

Bebek İçin İdeal Nem Oranı

Bebeklerin vakit geçirdiği yerlere göre nem oranları doğru bir şekilde ayarlanarak bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi sağlanmalıdır. Bebek için ideal oda sıcaklığı 21-24 derece olacaktır.

Yaşamın ilk bir ayı olan yenidoğan döneminde yenidoğan bebek oda sıcaklığı 22-24 derece prematüre bebek oda sıcaklığı 23-24 derece, zamanında doğan bebeklerde oda sıcaklığı 22-23 derece), 1 aydan büyük bebek oda sıcaklığı ise 21-22 derece olmalıdır.

Prematüre bebeğin yani erken doğan bebeğin cilt altı yağ dokusu henüz yeterli olmadığı için buna bağlı olarak bebeklerin vücut ısısını koruma yeteneği gelişmemiş olacaktır. Bu nedenle prematüre oda sıcaklığı zamanında doğan bebeklere göre 1-2 derece daha yüksek olması gerekmektedir.

Ebeveynler bebeklerin üşüyeceğini düşünerek özellikle kış aylarında da oda sıcaklığını yüksek derecelere çıkarmaktadır. Fakat bu yanlış bir hareket olacaktır. İdeal nem oranı sayesinde bebekler üşümeyecek ve aynı zamanda terlemeyecektir. Aynı şekilde kalın kıyafetler giydirmek de doğru bir hareket olmaz. Özellikle bebek odası içerisinde nem oranını ayarladıktan sonra bebeğinizi daha fazla terletmeyecek ve rahat hareket edebileceği ince, pamuklu bebek giyim ürünlerini giydirmenizi öneririz.

Bebeğinizin üşüyüp üşümediğini anlamak için bebeklerin ellerine ve ayaklarına dokunmak yeterli olmayacaktır. Bebeklerin üşüyüp üşümediğini anlamak için karın, sırt veya ensesine dokunabilirsiniz. Elimizle bebeğin karın, sırt veya ensesine dokunduğunuzda eğer soğuksa bir kat daha giydirip, aşırı sıcaksa bir kat çıkartmanız doğru bir hareket olacaktır.

Bebek odasını ya da bebeğin bulunduğu ortamı nemlendirmek için ıslak kıyafetleri kurutma yöntemini deneyebilirsiniz. Evin köşesine astığınız ıslak kıyafetlerden çıkan su buharı eve yayılarak havanın nemlenmesini sağlayacaktır.

Bebekler bebek odasında ve vakit geçirdiği yerde; uyurken, yatarken, zaman geçirirken odanın doğru nem oranında olmaması bebekte burun tıkanıklığı ve buna bağlı olarak üst yolunum sonu enfeksiyonu riski altında olmalarına neden olur. Bebeklerinizin bu durum ile karşılaşmaması için bebek odasında ve bebeğinizin vakit geçirdiği odanın nem oranını ölçecek ve nem oranını temizleyecek hava temizleyicileri ve bebek sağlık ürünlerini önermek isteriz.

İlk önereceğimiz ürün olan bblüv markasının sunduğu bblüv İgrö 2in1 Oda Termometresi Ve Nem Ölçer, çocuğunuzun odasındaki sıcaklığı ve nem seviyesini ölçer. Bilgiler, bebeğinizin rahatını ve iyiliğini sağlamanıza olanak tanıyan dijital bir ekranda kolayca okunabilir şekildedir. Bebeğinizin bulunduğu odanın nemini ölçmek için kolaylıkla kullanabileceğiniz bblüv İgro 2n1 Oda Termometresi ve Nem Ölçer işini çok kolaylaştıracaktır.

Aynı zamanda yine bblüv markasının sunduğu Umidö 4'ü 1 Arada Ultrasonik Nemlendirici, bebeğin odasındaki nem seviyesini düzenlerken, onun iyiliği için serin ve yatıştırıcı bir buhar yayar. 3 ayarlanabilir çıkış seviyesi sayesinde optimum konfor seviyesini seçin ve doğal olarak rahatlatıcı bir ortam yaratmak için birkaç damla esans yağı ekleyin. Ultra sessiz olan bblüv Umidö Ultrasonik Nemlendirici, nem seviyesini 28 saate kadar otomatik olarak korur ve su bittiğinde kapanır. Üstten dolgulu tasarımın ek rahatlığı ve uzaktan kontrol etmenizi sağlayan bir uzaktan kumandalı eşsiz buhar makinelerinden biridir.

Nemsiz ortamda çok fazla bulunan bebeğin burun tıkanıklığı sorunu yaşaması çok normal bir durum olacaktır. Bunun için mutlaka bebeğin bulunduğu ve uyuduğu ortamın nem oranının dengelenmesi gerekmektedir. Aynı zamanda burun tıkanıklığı sorunu yaşayan bebekleriniz için özel olarak tasarlanmış ürünlerden bahsetmek isteriz. Bunlardan ilki bblüv markasının bebekler için özel olarak ürettiği Rinö Pilli Burun Aspiratörü ürünü olacaktır. Rinö; dolu, küçük burunların rahatlamasına yardımcı olan bir burun aspiratörüdür. Bu ürün noninvazivdir ve kullanıcıya tam kontrol sağlar. Filtre gerektirmez. Toplanan mukus bir silikon ucun altında bulunan rezervuara aktarılır. Ergonomik Tasarım Rinö’nun şekli, harika bir tutuş ve mukus temizlemek için mükemmel bir açı sağlar. Rinö, sızdırmaz toplama kabı sayesinde hijyeniktir ve temizlemesi kolaydır. Yeni doğan ve bebekler için uygun ve güvenli bir seçim olacaktır. Aynı zamanda pilli burun aspiratörü kullanmak istemeyen ebeveynlerin kolaylığı için filtresiz burun aspiratörleri bulunmaktadır.

Bebeklerinizin ve çocuklarınızın sağlığı için bulunduğu ortamların havası temiz ve nem kontrolünde olmalıdır. Sizlere verdiğimiz bilgiler, tavsiyeler ve ürün önerileri sayesinde bebek ve çocuklarınızın bulunduğu ortamları daha sağlıklı bir hale getirmek mümkün olacaktır.

Önerdiğimiz ürünleri ve bebek ve çocuklarınızın ihtiyacı olan ürünleri inceleyip satın almak için mutlaka Welcome Baby web sitemizi ve mağazalarımızı ziyaret etmenizi öneririz.

 

Yazar: Beyza Kantemir