Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Çocukla Tatil

Bihter Ünsal - Saturday, January 14, 2023

Tatil tüm sene hayalini kurduğumuz yılın en güzel dönemi. Birkaç günlük gezilerden, uzun dönemli evden kaçışlara; nasıl olursa olsun tatilin kötüsü olmaz.

Image

Okuma Süresi: 2 dakika

Tatil tüm sene hayalini kurduğumuz yılın en güzel dönemi. Birkaç günlük gezilerden, uzun dönemli evden kaçışlara; nasıl olursa olsun tatilin kötüsü olmaz.

Tabi hastalıklar ve başımıza gelebilecek her türlü aksiliği yok sayarsak… Çocuk işin içinde olduğunda, hesaplanamayan, öngörülemeyen bir şeyler mutlaka çıkıyor. Bu hesaplarla vakit kaybetmeden kendinizi onların yerine koyup, bu güzel zaman diliminin keyfini çıkartın bence. Albümlerden anıları yaşayabilmek çok önemli; çünkü çocuğunuz bir daha hiç o yaşa geri dönmeyecek, belki bu kadar size bağlı olmayacak…

Çocuklarımızın bakış acıları bizden çok daha farklı ve yaratıcı. En olağan durumları onlarla yeniden keşfetmek, bizi kesinlikle çocukluğumuza ve o masumiyete geri döndürüyor. Güneş daha bir parlak, çimen daha bir yeşil oluyor. Koşmak; özgürlük, yeni keşfedilen her şey; bir umut oluyor. Mutluluk anın tadını çıkarmaya, dönüşüyor. Anne ve baba ile geçirilen zamandan başka bir beklentisi olmayan çocuğun masumiyeti; çok değerli bir hazine olarak anılardaki yerini alıyor.

Bununla birlikte, çocukla tatil her zaman güllük gülistanlık desek pek doğru olmaz tabi ki. Her ayrıntıya dikkat etseniz de yine de gözden kaçan bir şeyler olabiliyor tatildeyken. Başka herhangi bir durumda da olabileceği gibi. Bu tatile olan inancınızı kaybettirmesin kesinlikle! Örneğin; deniz ya da havuz kenarında iseniz, dış mekanda sürekli vakit geçirecekseniz güneş ürünlerini kullanmayı biran olsun unutmamalısınız, şapkası, uv filtreli t-shirtleri her daim üzerinde olmalı. Özelikle de çocuğunuz beyaz tenliyse. Bir anlık dalgınlık, unutkanlık tatilinizin gidişatını değiştirmeye yetebilir. Yanınızda sürekli su bulundurmalı, çocuğun uyku saatlerine riayet etmeli, güneşin acısına ve uyku saatlerine göre dışarıda olduğunuz zamanı ayarlamalı, bu arada yemek saatlerini de es geçmemelisiniz. Böcek ve sivrisineklere karşı uyanık olup, sinek koruyucular, puset tülü gibi aksesuarları yanınızda bulundurmalısınız.

Öncelikle tatili ailecek geçireceğiniz hoş zamanlar olarak kurgulamalı ve çocukları alışkın olmadıkları yeni rutinlere sokmaya zorlamamalısınız. Bu benim tecrübemle sabit olmakla birlikte, herkesin kendi alışkanlıkları çocuklarını en doğru şekilde yönlendirmeyi kolaylaştıracaktır. Her ne aksilik olursa olsun, tatiller birbirimize ve kendimize  zaman ayırabildiğimiz en değerli anlar. Bu anların tadını en iyi şekilde çıkarabilmeniz dileğiyle…

Bebek ve çocuklarınızla yapacağınız tatillerde çocuklarınızın rahatlığını, güvenliğini sağlayacak ürünler seçmek önemlidir. bblüv markasına ait olan Naj Neopren yüzme yeleğiWrap neopren dalış kıyafeti gibi yaz ürünleri çocuklarınızın hem güvenli vakit geçirmesini sağlayacak hem de yaz tatilleri çok güvenli geçecek. Bblüv ürünlerini mutlaka incelemenizi öneririz.