Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Eğitici Oyuncakların Önemi

Beyza Kantemir - Monday, January 16, 2023

Oyun ve oyuncak, çocukların gelişim süreci boyunca hareketlerine düzen getiren, zihin, fiziksel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlayan, hayal gücünü ve yaratıcı düşünmesini sağlayan araçlardır. Fakat çocuğun oyun ve oyuncaklarından iyi bir şekilde etkilenmesi için oyuncakların özenle seçilmesi gerekir. Oyuncakların seçilmesi tarafında ebeveynlere büyük görev düşmektedir. Biz de ebeveynlere bu konuda yardımcı olmak istedik.

Image

Okuma Süresi: 2 dakika

Oyun ve oyuncak, çocukların gelişim süreci boyunca hareketlerine düzen getiren, zihin, fiziksel ve sosyal gelişimlerine büyük katkı sağlayan, hayal gücünü ve yaratıcı düşünmesini sağlayan araçlardır. Fakat çocuğun oyun ve oyuncaklarından iyi bir şekilde etkilenmesi için oyuncakların özenle seçilmesi gerekir. Oyuncakların seçilmesi tarafında ebeveynlere büyük görev düşmektedir. Biz de ebeveynlere bu konuda yardımcı olmak istedik.

Çocukların oyunlarından ve oyuncaklarından aktif şekilde verim almasını sağlamak için önce eğitici oyuncaklara odaklanmak gerekir. Eğitici oyuncaklar, çocukların tüm gelişim alanlarını aktif olarak kullanmasını sağlayan. Çocukların eğlenerek öğrenmesini sağlayan özenle tasarlanmış gereçlerdir. Yenidoğandan, anaokuluna giden çocuklara kadar her yaş ve aydaki çocuklar için eğitici oyuncakların önemi çok büyüktür. Çocuklara eğitici oyuncaklar alarak desteklemek gerekmektedir.

Eğitici Oyuncaklarda Bulunması Gereken Özellikler

Renk ve Boyut: Çeşitli boyutları bulunan oyuncaklar ve farklı, canlı renkler çocukların oynarken hem eğlenmesine hem de renk, boyut, biçim, şekil gibi kavramları öğrenmelerine yardımcı olacaktır. Canlı renkteki oyuncaklar çocukların dikkat kavramını aktif şekilde kullanmasını sağlayacaktır.

Doku: Dokulu oyuncaklar, bebeklerin farklı dokulara dokunarak farklarını hissetmelerini sağlayacaktır. Oyuncak üzerinde sert, yumuşak, pelüş vb. gibi dokuların olması çocukların dokunarak hissetmelerini sağlayacağı için büyük önem içerir.

Ses: Sesli oyuncaklar eğitici oyuncaklarda bulunması gereken en önemli özelliklerden biridir. Sesli oyuncaklar bebeklerin duyularını harekete geçirir. Bebekler yönergeleri, sesleri anlamaya çalışır. Dikkatini sesin geldiği yere vermeye çalışır böylece odağı gelişir.

eğitici oyuncakların önemi

 

Eğitici Oyuncak Çeşitleri

Kutu Oyunları: Kutu oyunları, eşleştirme, kelime bulma, parçaları birleştirme, ileri-geri kavramlarını öğrenme, şekilleri kavrama becerilerini geliştireceği için çocuğunuzun birçok gelişim alanını aktif olarak çalıştırmasını sağlar. Kutu oyunları, zeka geliştirici, el-göz koordinasyon gelişimi, dikkat gelişimi adına faydalı oyuncaklar arasında oyuncak seçiminde üst sıralarda yer almaktadır. Welcome Baby’nin sizlere sunduğu Orchard ve Fisher Price gibi markaların kutu oyunları çocuklarınızın birçok gelişim alanını aktif olarak kullanmasını sağlayacaktır.

Yap Blokları: Yapı bloklarının minik çocuklar için faydaları oldukça fazladır. Bloklar ve legolar gibi parça birleştirmeli oyuncaklarla vakit geçiren çocuklar, sembolik nesneleri zihinde düşünerek dönüştürme yeteneğine sahip olurlar. Aynı zamanda çocukların hayal güçleri ve yaratıcılıkları de zenginleşir. Yapı blokları ile oynayan çocuklar hem kendilerini özgürce ifade edebilmeyi öğrenir hem de kendi hikâyelerini kurgulayabilme yetisini kazanırlar. Lego markasının çocuklara birçok çeşitte sunduğu blok oyuncakları ile kendilerine farklı oyunlar kurmalarını sağlar. Birçok çeşitte yapı blok oyuncaklarını Yapı Oyuncakları kategorisinden ulaşabilirsiniz.

Oyun Hamurları: Oyun hamurları çocukların eğlenerek vakit geçirmesini sağlayan aynı zamanda kas gelişimlerini aktif olarak çalıştıran oyuncak çeşitleridir. Oyun hamurları sayesinde çocukların hayal güçleri gelişir, kas gelişimleri aktif olarak kullanılır. Fakat oyun hamurlarının içeriği hakkında bilgi sahibi olmadan çocuklara verilmemelidir. Sağlıklı yapıları ve uzun ömürlü kullanımı sağlayan Play-Doh markasının farklı modelde ve renkte oyun hamurları çocukların oyunlarına en iyi şekilde ortak olacaktır.

 

eğitici oyuncakların önemi 2

 

Eğitici oyuncakların çocuklar için önemini ve çeşitleri hakkında sizlere kısaca bilgi vermek istedik. Çocukların en çok oyun oynarken öğrendiğini unutmamak gerekir. Ebeveynler olarak çocukların oyunlarına ortak olmak ve ev içerisinde bile olsa çocuklara eğitici oyuncaklar ile faydalı bir ortam hazırlamak çok kolay olacaktır.

Çocuklarınızın severek vakit geçireceği, birçok gelişim alanlarını aktif olarak kullanabileceği, faydalı ve kaliteli yapıdaki birçok eğitici oyuncak çeşitlerini Welcome Baby web sitemizde kolaylıkla bulabilirsiniz.

Yazar: Beyza Kantemir