Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Emzik ve Biberon Seçimi Nasıl Olmalı?

Beyza Kantemir - Wednesday, January 18, 2023

Yenidoğan bebekler için alınacak her ürün çok önemli detayları bulunan ürünlerdir. Her bebek farklı ve özel olduğu için ihtiyaçları ve kabul ettikleri ürünler de farklı olacaktır. Bu nedenle bir ebeveyn olarak bebeğiniz için seçeceğiniz her ürünü iyi araştırmak ve bilinçli olmak önemli olacaktır. Beslenme bebeklerin hayatlarını büyük ölçüde etkilediği emzik ve biberon seçimi de bunlardan birisi olacaktır.

Image

Okuma Süresi: 4 Dakika

Yenidoğan bebekler için alınacak her ürün çok önemli detayları bulunan ürünlerdir. Her bebek farklı ve özel olduğu için ihtiyaçları ve kabul ettikleri ürünler de farklı olacaktır. Bu nedenle bir ebeveyn olarak bebeğiniz için seçeceğiniz her ürünü iyi araştırmak ve bilinçli olmak önemli olacaktır. Beslenme bebeklerin hayatlarını büyük ölçüde etkilediği emzik ve biberon seçimi de bunlardan birisi olacaktır.

Günümüzde yeni tasarlanıp üretilen birçok biberon ve emzik çeşidi bulunmaktadır. Bu nedenle ebeveynlerin daha çok kafası karışabilir. Sizlere bu yazımızda bebeğinize biberon ve emzik seçmeden önce dikkat etmeniz gereken detaylar hakkında bilgi vermek istedik böylece seçimlerinizi daha kolay hale gelecektir.

Bebekler büyüdükçe biberon ve emzik seçimleri değişiklik gösterebilir. Bu nedenle detayları bilmek ve bilinçli bir şekilde alışveriş yapmak bebeğinizin sağlığı ve konforu için önemli olacaktır.

Biberon Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Son zamanlarda bebekler için üretilen birçok biberon modeli bulunmaktadır. Önemli olan bebeğinizin ihtiyacına göre doğru biberonu seçmek olacaktır. Genel olarak biberon seçerken dikkat edilmesi gerekenlere önem verirseniz işiniz daha kolay olacaktır.

Biberonun Malzemesi; İlk olarak biberonun malzemesine dikkat etmenizi öneririz. Biberonlar,cam biberon, plastik biberon vesilikon biberon olarak üçe ayrılmaktadır.

Plastik biberon çeşitlerinde polipropilen malzemeden üretilen yani gıdaya teması uygun biberonları kullanmanızı öneririz.

Isıya dayanıklı biberon ise saf borosilikat camdan üretilir ve içeriğinde BPA ve ağır metal bulundurmayacağı için minik bebekleriniz için uygun olacaktır.

Biberonun Yaş Uygunluğu;

Bebeğinizin yaşına uygun biberon seçimi doğru yaptığınız adımlardan olacaktır. Bebeğiniz büyüdükçe biberonun yapısı ve akış hızı bebeğinize yeterli gelmeyeceği için ay ve yaş uygunluğuna göre biberon seçmeniz gerekmektedir.

Yenidoğan Biberon Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Uzmanlar yeni doğan ve emmekte zorluk çeken bebekler için 3-4 hafta aralığı için biberon kullanımını uygun görmektedir. Bebekler doğduğundan emme refleksine sahip olurlar fakat her bebek aynı olmadığı gibi anne memesini kabul etmeyen bebekler de olabilir. Bu durumlarda doğru biberona geçmek ve beslenmeyi devam ettirmek önemli olacaktır.

Yanlış yapılan biberon seçimi bebeklerde bazı rahatsızlıklara sebep olabileceği için biberonun yapısına, malzemesine, emziğin şekline, akış hızına ve delik sayısına dikkat etmek gerekmektedir.

Yenidoğan biberon seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Biberon kontrolü tamamen ebeveynde olacağı için cam biberon seçimi doğru olacaktır.
  • Plastik biberon seçiminde bulunacaksanız biberonun içeriğinde dikkat etmeniz gerekmektedir. BPA içermeyen biberonlar tercihiniz olmalıdır.
  • Yenidoğan bebeklerde gaz problemi olabileceği için antikolik özelliği bulunan antikolik biberonlar tercihiniz olabilir.
  • Yenidoğan bebeğiniz için alacağınız biberonların çok büyük olmasına gerek olmadığı için 90, 120, 150 Ml biberonlar tercih edebilirsiniz.

Yenidoğan Biberon Emziği Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Biberon seçimi kadar biberon emziği seçimi de bir o kadar önemlidir. Bebeklerin aylarına göre tasarlanmış birçok biberon emziği seçimi bulunmaktadır. Yenidoğan bebekler için tasarlanmış biberon emzikleri bulunmaktadır.

Yenidoğan biberon emziği seçiminde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır;

  • Yenidoğan bebekler hassas olduğu için yavaş akış hızlı biberon emzikleri seçimi doğru olacaktır.
  • Bebeklerin biberonları daha kolay kabul etmesi için tasarlanmış anne memesine benzer biberon emzikleri bebeklerinizi memnun edecektir.
  • Geniş ağız ve Natural olarak bilinen biberon emzikleri anne memesine en yakın biberon emzikleri olarak bilinmektedir.
  • Biberon seçiminde ağız yapısı çok önemlidir bu nedenle bebeğinizin ağız yapısına uygun biberon seçimi doğru olacaktır.
  • Yenidoğan bebeğiniz için yavaş akış hızı bulunan biberon emziklerini tercih edebilirsiniz.
  • 3 ay civarında bebeğiniz için orta akış hızı bulunan emzikleri tercih edebilirsiniz.
  • 6 ay ve üzeri bebekleriniz için hızlı akış hızı bulunan emzikleri tercih edebilirsiniz.

 

Anti Kolik Biberon

Bebek beslenmesinin bebeğin gelişimi açısından çok önemli olduğunu belirtmiştik. Doğru biberon seçimi bebeklerin beslenmesine engel olacak durumların karşısına geçecektir. Anti kolik biberonlar da bunlardan birisidir.

Kolik aynı zamanda gaz sancısı olarak da bilinmektedir. Anti kolik biberonlar gaz sorunuyla karşılaşan bebekler için üretilmiş özel biberonlardır. Anti kolik biberonlar bebeklerin hava yutmasına engel olacak şekilde tasarlandığı için emmeyi kolaylaştırır ve gaz sorunu yaratmaz.

Biberon seçimi yapacak ebeveynlerin kafasını karıştıracak birçok biberon ve biberon emziği modelleri bulunmaktadır. Nasıl bir biberon ve biberon emziği seçmeniz konusunda sizlere yardımcı olduktan sonra işinizi kolaylaştıracak markaları önermek isteriz.

Biberon ve biberon emziği üretiminde kendilerini kanıtlamış ve aynı zamanda anneler tarafından onaylanmış markalar bulunmaktadır. Bunlar; Dr. Brown’s, Lansinoh, Philips Avent Wee Baby markaları olacaktır.

Dr Browns markasının ürünleri borosilikat camdan üretilmiş veya polipropilen malzemeden üretilmiş seçenekleriyle karşınıza çıkmaktadır. BPA içermeyen, patentli Dr. Browns biberon Serisi biberonlar; gaz sancıları, tükürük ve geğirmeyi azalttığı ve besindeki C, A ve E vitaminlerini koruduğu klinik çalışmalar ile doğrulandığı için bebeklerinizi her durumunda memnun edecektir. Aynı zamanda bebeğiniz için en uygun olacak şekilde tasarlanmış Dr Browns emzik modellerinden bebeğiniz için en uygun emziği seçme imkanı bulabilirsiniz.

Pihilps Avent Natural biberonlar ve emzikleri anne göğsüne yakın tasarımları ile bebeklerin biberonu daha kolay kabul etmesini sağlayacak biberonlar olacaktır. Aynı zamanda Natural biberonun antikolik valfini tercih ederseniz, bebeğinizin hava yutmasını engelleyip havayı biberonun içine vererek koliği ve rahatsızlığı azaltmasını sağlayabilirsiniz.

Aynı zamanda bebeklerinizin emziklerini ve biberon emziklerini temizlemek de seçimi kadar önemli bir konudur. bblüv markasına ait olan bblüv Üvi 4'ü 1 Arada UV Portatif Sterilizatör, etkili ve güvenilir teknolojisi ile emzik, biberon, yalancı emzik, damlatmaz bardak, diş fırçası başlıkları ve biberon emziklerindeki bakterileri ve mikropları yok eder. Herhangi bir kimyasal madde kullanmayan çok kullanışlı ve en sağlıklı araçtır.

Daha birçok ürünün içeriklerini daha iyi öğrenip bebeğiniz için doğru ürünü seçmek isterseniz mutlaka Welcome Baby web sitemizi ve mağazalarımızı ziyaret etmenizi öneririz.

 

Kaynaklar:

https://sevgilibebek.com/biberon-secimi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler/

https://www.gebe.com/yenidogan-biberon-secimi

 

Yazar: Beyza Kantemir