Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Emzikte Trend Bibs

Damla Şarman - Monday, January 16, 2023

Bebeklerin emzik kullanımı nasıl olmalı? Sorusu hemen her anne babanın merak ettikleri konulardan bir tanesidir. Sizler için bebeklerde emzik kullanımının önemi ve birbirinden renkli kalitesi ile tercih sebebi olan Bibs emzikler ile ilgili bir yazı derledik. Uzmanlar prematüre ve düşük doğum ağırlıklı olan bebeklerde, emme refleksi zayıf olan bebeklerde, kan şekeri düşük bebeklerde ve sinir sistemiyle ilgili sıkıntıları olan bebeklerde emzik kullanmanın zihinsel gelişmeyi hızlandırdığını söylüyor. Emzik seçimi yapılırken, doğal bir madde olan kauçuktan yapılmış emziklerin tercih edilmesini öneren uzmanlar, özellikle diş çıkaran bebeklerde kauçuk emzik kullanmanın daha uygun olacağını belirtirler.

Image

Okuma Süresi: 2 dakika

Bebeklerin emzik kullanımı nasıl olmalı? Sorusu hemen her anne babanın merak ettikleri konulardan bir tanesidir. Sizler için bebeklerde emzik kullanımının önemi ve birbirinden renkli kalitesi ile tercih sebebi olan Bibs emzikler ile ilgili bir yazı derledik.

Uzmanlar prematüre ve düşük doğum ağırlıklı olan bebeklerde, emme refleksi zayıf olan bebeklerde, kan şekeri düşük bebeklerde ve sinir sistemiyle ilgili sıkıntıları olan bebeklerde emzik kullanmanın zihinsel gelişmeyi hızlandırdığını söylüyor. Emzik seçimi yapılırken, doğal bir madde olan kauçuktan yapılmış emziklerin tercih edilmesini öneren uzmanlar, özellikle diş çıkaran bebeklerde kauçuk emzik kullanmanın daha uygun olacağını belirtirler.

Bibs markası dünyada hızla popülerleşen bir markadır ve bu sebeple yeni bir marka zannedilse de Danimarkada kurulmuş olan 40 senelik bir markadır. Zamansız tasarıma sahip olan bu emzikler %100 doğal kauçuktan üretilmekte ve birçok bebek bu emzikleri kabul etmektedir. Bibs emzikler bebeğin nefes alışını engellemez ve ağız kısmına yapışmaz. Anne memesine en yakın göğüs ucuna sahip olan Bibs emzikler özel hava akışına sahiptir. Bilinen en yumuşak emzik ucuna sahip markadır. Aynı zamanda standartı 10 gram olan emziklerden çok daha hafif bir tasarıma sahip, bu renkli emziklerin ağırlığı 6 gram. Hafif, yumuşak ve güvenilir olan bu emzikler BPA, PVC ve Fatalat içermemektedir. EN1400 Avrupa standartı onaylıdır.

 

Emzikte Trend Bibs

 

Bebeklerin özellikle daha küçük aylarda emziklerinden ses gelmesi normaldir. Çene kaslarının gelişimiyle birlikte bu ses azalacaktır. Bebekler bu sesten rahatsız olmaz çünkü uykularının yanında bu senkronize ses onların hoşuna gider. Hava akışlı olması nedeniyle emziğin içi su dolacaktır. Temizleme şekli emziği ters çevirip emzik ucunu sıkarak suyu boşaltmaktır.

Bibs Emziklerin Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Bu bebek emzikler doğal kauçuk yapısının bozulmaması için bebek beslenme sterilizatörleri makinelerinde sterilizasyona uygun değildir. Aynı şekilde bulaşık makineler ve mikrodalgalar da kauçuk yapısına zarar vermektedir. Kaynar suyu Bibs emziklerin üzerine bir süzgeç içerisindeyken dökmek emzik ucuna zarar vermemek adına en uygun yöntemdir. Bir diğer yöntem de sıcak suda 2-3 dakika bekletmektir. Bu iki yöntem dışında sonuç rengi bozulan ve kırılan emzikler olabilir. Bu iki yöntemle dayanıklılığını kaybetmeden bakterilerden arınacağına emin olabilirsiniz.  0-3 ay arasında bebekler daha savunmasız olduğu için daha sık temizlenmelidir. Markanın önerisi 0-3 ay arasında günde 1 defa 2-3 dakika sıcak suda bekletilmesidir. Her yere düştüğünde kaynar su dökülmelidir. Kauçuk emzikler 4-6 Hafta aralığında hijyen sebebi ile değiştirilmelidir.

 

Bibs Emzik Beden Seçenekleri

Bebeğinizin ağız gelişimine göre ve verdiği tepkileri gözlemleyerek doğru emzik bedenini bulabilirsiniz. Bibs emzikler 3 farklı beden seçeneğine sahiptir; 0-6 Ay, 6-18 Ay ve 18-36 ay olarak ayrılmaktadır.

 

Emzikte Trend Bibs

Bibs emzikleri emzik istemeyen her bebek kabul eder garantisi verilmemektedir fakat birçok bebeğin en kolay kabul ettiği emzik türüdür. Üretim de kauçukların puslu veya  şeffaf olması kalite açısından bir değişiklik göstermez ve güvenle kullanılabilir. Siz de bebekler tarafından çok sevilen ve annelerin güvenle kullandığı bu emziklere sahip olmak için welcomebaby.com.tr adresinden alışveriş yapabilirsiniz.