Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Neden Ahşap Oyuncak?

Beyza Kantemir - Friday, January 13, 2023

Anne-babalar olarak bizler hep çocuğumuz için en iyisini istiyoruz. Aldığımız oyuncağın hem eğlendirici hem çocuğumuzun gelişime olumlu katkıda bulunan diğer yandan da sağlığına zarar vermeyen şekilde olması çok önemlidir. Bu sebeple anne ve babalar çocukları için oyuncak arayışına giriyorlar. Bizim size bir önerimiz ahşap oyuncaklar.

Image

Okuma Süresi: 1 dakika

Ahşap Oyuncakların Faydaları

Aslında çocuğumuza oyuncak almak için gittiğimiz çoğu oyuncak mağazası ya da bebek mağazalarında plastik, renkli, pilli, düğmeleri olan ve basıldığında şarkı vb. sesler çıkaran plastik oyuncaklar kaplıyor reyonları.

Anne-babalar olarak bizler hep çocuğumuz için en iyisini istiyoruz. Aldığımız oyuncağın hem eğlendirici hem çocuğumuzun gelişime olumlu katkıda bulunan diğer yandan da sağlığına zarar vermeyen şekilde olması çok önemlidir. Bu sebeple anne ve babalar çocukları için oyuncak arayışına giriyorlar. Bizim size bir önerimiz ahşap oyuncaklar. Ahşap oyuncaklar son bin yıldan beri varlar bu yüzden ahşap oyuncak denilince aklımıza eskiler geliyor. En eski ahşap oyuncağın topaç olduğu biliniyor. Plastik oyuncaklar ise 20. yüzyıldan beri üretilmeye başlanmış ve toplumda daha fazla yaygınlaşmıştır. Ancak ahşap oyuncakların faydaları daha fazladır.
 

Ahşap Oyuncakların Faydaları

  • Ahşap oyuncak sağlıklıdır. Ahşap oyuncaklar, genellikle oyuncaklarda bulunan plastik ya da diğer toksinleri içermez.
  • Çocuğunuz ahşap oyuncakla birebir fiziksel etkileşime girer.  Bazı plastik oyuncaklardaki gibi sadece bir düğmeye tıklayıp ardından oturup izlemez. Çocuğunuz ahşap oyuncağın parçalarını eliyle çeker, iter, döndürür ya da bağlar buda çocuklarda daha aktif bir akıl geliştirir.
  • Ahşap oyuncak, doğal malzemelerden yapılmış ve dolayısıyla çocuğunuz için daha güvenlidir.
  • Ahşaba dokunmak vücuttaki elektriği alır rahatlatır.
  • Ahşap oyuncağın dokusunu hissetmek, elinde tutmak değer verdiğimiz ahşap oyuncağın kaynağına, yani ağaca, doğaya değer vermemize sebep olur. Her şeyin bir kaynağının, dönüşümünün olduğunu çocuğa aktarmak için bir araçtır.
  • Çocuk tarafından pil, plastik küçük parçalar yutulması zararlı veya ölümcül olabilir. Ahşap oyuncaklarda böyle bir tehlike söz konusu değildir.
  • Ahşap oyuncak dayanıklıdır, bozulmaz, kırıldığında yapıştırmanız, rengini değiştirmeniz mümkündür.
  • Ahşap oyuncaklar farklı yaş gruplarına birden hitap eder.
  • Ahşap oyuncak nesilden nesile geçer. Plastiklerin geri dönüşümü zor olsa da plastik oyuncaklar çoğu zaman kırılır ya da zarar görüp atılır. Ancak ahşap oyuncaklar eskidikçe çok değerlidir.
  • Ahşap oyuncak geri dönüşümlüdür. Özellikle ahşap oyuncak yapımı için ağaç kesmeye gerek yoktur. Budanmış ağaçlardan da ahşap oyuncak yapılır.