Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebeğinizi Giydirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zeynep Şengün - Tuesday, January 17, 2023

Bebeklerin cildi çok narin ve hassastır. İlk bakışta tüm bebek kıyafetleri çok sevimli bir görüntüye sahip olabilir ancak kumaş ve aksesuarlarına dikkat edilmediğinde, görüntüsü sevimli bir kıyafet de bebeklere zarar verebilir. Bebeğinizi yanlış ürünler ile giydirmek, ciltlerini tahriş edebileceği gibi cilt lekelerinin oluşmasına yol açabilir. Bu sebeple kıyafet alışverişi yaparken, görüntüsünden ziyade kumaşına ve ürün özelliklerine dikkat edilmelidir. Minik bebeklerin vücudunda yetişkinlere kıyasla daha az yağ tabakası bulunduğu için soğuk havalara karşı daha dirençsizdirler, çabucak mikrop kapıp hava akışlarından daha hızlı etkilenirler. Bu sebeple miniklere karşı ekstra hassas ve özenli olmak gereklidir.

Image

Okuma Süresi: 6 dakika

Bebeklerin cildi çok narin ve hassastır. İlk bakışta tüm bebek kıyafetleri çok sevimli bir görüntüye sahip olabilir ancak kumaş ve aksesuarlarına dikkat edilmediğinde, görüntüsü sevimli bir kıyafet de bebeklere zarar verebilir. Bebeğinizi yanlış ürünler ile giydirmek, ciltlerini tahriş edebileceği gibi cilt lekelerinin oluşmasına yol açabilir. Bu sebeple kıyafet alışverişi yaparken, görüntüsünden ziyade kumaşına ve ürün özelliklerine dikkat edilmelidir.

Minik bebeklerin vücudunda yetişkinlere kıyasla daha az yağ tabakası bulunduğu için soğuk havalara karşı daha dirençsizdirler, çabucak mikrop kapıp hava akışlarından daha hızlı etkilenirler. Bu sebeple miniklere karşı ekstra hassas ve özenli olmak gereklidir.

Yeni doğan bebeklerin heyecanlı ailelerinin çok fazla kıyafet alması yapılan yanlışlardan biridir. Bu dönemde bebeklerin çok hızlı gelişmesi, alınan kıyafetlerin çoğunun kullanılamadan bebeğinizin büyümesi ile sonuçlanabilir. Hızlı büyüme döneminde çocuklarınız için en uygun olacak kıyafet modelleri, t-shirt, bebek zıbını, çıtçıtlı body, çorap, şapka ve pamuklu kıyafetlerdir. Ayrıca web sitemizden bebek ve çocuk ayakkabı modellerini de inceleyebilirsiniz.

Bebek ve çocuk giyim ürünlerinde son yıllarda hızla yaygınlaşan, nefes alan kumaşlar ile üretilen giysiler, hava geçişini engellemeden bebeğinizin cildinin sağlıklı bir şekilde nefes almasını sağlar. Esnek yapıdaki kumaşlar bebeğin hareket alanını daraltmadan konfor sağlar.

Bebeğinizi hastalıklardan ve soğuklardan korumak için kalın kıyafetler giydirmek ebeveynlerin çok tercih ettiği bir yöntem olsa da tek kat kalın giysiler giydirmek yerine üst üste pamuklu, yumuşacık ve vücudu saran ince giysiler giydirmek, giysilerin arasındaki hava tabakasının bebekleri üşümekten koruması sebebiyle çok daha işlevsel olacaktır.

Bu yöntem ile ortam sıcaklığına uygun olarak bebeğinizin giysilerini bir kat artırabilir veya azaltabilirsiniz. Bebeğinizi sıkan ve ağırlık yapan kıyafetlerden bunalmasını engellemiş olursunuz.

Ilık havalarda yaptığınız yolculuklarda, bebeğinizi kol ve bacakları açık kalacak şekilde giydirerek D vitamininden olabilecek en iyi şekilde faydalanmasını sağlayabilirsiniz. Sıcak havalarda geniş kenarlı bebek şapkaları ile bebeğinizi rahatsız etmeden güneşten koruyabilirsiniz. Bebek ve çocuk şapkaları için Kitti markamızı inceleyebilirsiniz.

Yeni doğan döneminden çıkan bebeklerin kıyafet seçimleri, yeni doğan dönemindekinden farklı olmalıdır. Bebeğiniz kendi kendine hareket etmeye, oyunlar oynamaya başladığı bu dönemde bebeğinizin özgürlüğünü kısıtlamayan rahat giysiler seçilebilir.

Bebek Kıyafet Modelleri

Kıyafet Seçimi Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Minik bebeklerine heyecanla alışveriş yapmak isteyen ebeveynlerin faydalanabilecekleri pratik bilgileri sizler için bir araya getirdik.

  • Kıyafet alışverişi yapılırken bebeğin yaşı, kilosu ve boyu temel alınarak alışveriş yapılmalıdır.
  • Teri emen ve cildin havalanmasını sağlayan kumaşlardan üretilmiş kıyafetleri tercih etmek bebeğinizin narin cildine zarar vermeyecektir.
  • Giydiği kıyafetleri, bebeklerin ve yeni doğanların hareketlerini kısıtlamamalıdır. Bebeklerin sıkıca kundaklanması, nefes almasını ve kalça ekleminin gelişmesini engelleyebilir. Bunun yerine bebeğinizin ellerini sabitlemek için hafifçe kundaklama yapabilirsiniz.
  • Miniklere kalın kıyafetler giydirmek yerine birkaç kat ve pamuklu kıyafetler giydirmelisiniz. Bu sayede ortam ısısına uygun olarak bebeğinizi bir kat daha giydirmeniz veya soymanız kolay olacaktır.
  • Kalın, tüylü, dantelli kazak veya hırkalar ne kadar sevimli dursalar ve bebeğinize çok yakışacak olsalar da bu kıyafetler minikler için, özellikle yeni doğanlar için, rahatsız edici durumlar yaratabilir. Dikiş yerleri sert ve kalın kıyafetler bebeğinizi rahatsız eder ve bir müddet sonra huzursuzluk yaratabilir. Kıyafet satın almadan önce iç dikişlerini ve kaşındırabilecek nakışları kontrol etmelisiniz. Mümkünse bebeğinizin cildine direkt temas edecek kıyafet katmanlarında bu gibi rahatsız edici detaylar bulunmamalıdır.
  • Pul, payet, düğme, boncuk, ip, lastik gibi hem miniklerin cildine zarar verecek hem de bebeklerin güçlü emme refleksleri sebebiyle yutmalarına sebep olacak detayları olan ürünler tercih edilmemelidir.
  • Kıyafet üzerindeki motifler ve fiyonklar, ağza kolayca götürülecek yerlerde olmamalıdır. Bebeğin giysileri üzerinde kullanılmak istenen bu aksesuarların sadece yapışkan değil aynı zamanda kolayca sökülmeyecek şekilde dikişle desteklenmesi gerekmektedir.
  • Bebeğinizin boğazına kaçabilecek ve solunum yolu problemi yaşatabilecek olan tüylü ürünler seçilmemelidir.
  • Boyalı, baskılı ve sert kumaşlar, alerji riski taşıdığı ve tahriş oluşturabileceği için bebeğinizin narin cildine zarar verebilir.
  • Sık yıkanabilir ve kolay ütülenebilir özellikteki kumaşlar tercih edilmelidir. Ütü, yüksek ısı sayesinde giysi üzerinde olabilecek mikropları temizler ve hijyen sağlar.
  • Vücut ısısı ilk önce baş kısmından kaybedildiği için mutlaka kulakları örten şapka, kapüşonlu üstler ve bere gibi başı koruyacak aksesuarlar tercih edilmelidir.
  • Miniklerin hassaslığına en uygun olacak pamuklu giysiler ve pamuktan üretilmiş ürünlerdir.
     

Bebek Giydirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler2

Yeni Doğan ve Bebek Kıyafet Bakımı

Bebeğinize seçtiğiniz kıyafetler kadar bu kıyafetlere uyguladığınız bakım ve temizleme şekliniz de önemlidir.

Bebek kıyafetlerini yıkarken saf su ve sabun kullanarak yıkama yapmanız önerilmektedir. Bu sayede kumaş kalitesi ve sağlığını koruyabilirsiniz. Talimat belirtilen kıyafetler dışındaki bebek kıyafetlerinin bakımını, kumaşı deforme etmeyecek şekilde, düşük ısıda, yapmalısınız.

Yıkama işlemi sırasında, parfümlü ve renkli deterjanlar, kimyasal malzemeler içeren ağartıcılar kullanılmamalıdır. Bebeğinizin cildinde alerji oluşturma ihtimali bulunan malzemeler kullanmak yerine, güvenli ve sağlığa bir tehdidi bulunmayan renksiz ve parfümsüz deterjanlar kullanılabilir. Bu sayede hem kıyafetlerin ömrünü uzatmış olursunuz hem de minik bebeğinizin giyeceği giysiler yolu ile vücuduna aldığı kimyasalları engellemiş olursunuz.

Ütüleme yaparken de çok yüksek ısıdan kaçınarak yaptığınız işlemler veya ütü ile kıyafet arasına ekstra bir bez koyarak işlemi gerçekleştirmek kıyafetlerin deforme olmasını önler ve kumaşın hassas yapısını korumaya devam eder.

Bebeğinizi Giydirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Çocuğunuzu Kolayca Giydirebilmeniz İçin Birkaç Tavsiyeler

İlk defa ebeveyn olacak aileler için minik bebeklerine aldıkları sevimli ve şık kıyafetler kadar, kıyafetleri nasıl giydireceği de önemli bir konudur. Yeni çocuk sahibi olacak ebeveynler yeni doğmuş ve çok hareketli minik bebeklerini incitme korkusu yaşayarak bebeklerini giydirmekten ve soymaktan çekinebilirler. Bu endişeyi yaşamak istemeyen anne ve babaların dikkat etmesi gereken belli başlı detayları ve naçizane tavsiyelerimizi sizin için derledik.

  • Bebeğine birbirinden sevimli kıyafetler giydirirken yaralamak istemeyen aileler için başlıca olarak dikkat etmesi gereken özellik, kolay giydirilip çıkarılabilen kıyafetler tercih etmeleridir.
  • Bebeklerin elleri ve ayakları vücudunun geri kalan kısımlarından daha soğuk olacağından dolayı, üşüyüp üşümediklerini göğüs veya sırt kısmından kontrol ederek ekstra giysi giydirebilir ya da bir kat kıyafetini çıkarabilirsiniz.
  • İlk aylarda, günde en az 10 defa bebeğinizin altını temizlemeniz gerekebilir. Her seferinde bebeğinizin kıyafetlerini tamamen çıkarmanız hem sizin hem de bebeğiniz için zor olacağından, ortadan açılan ya da alttan açılan çıtçıtlı body ve tulumlar tercih etmek ebeveynlere kolaylık sağlayacaktır.
  • Bebeğinizin kıyafetlerini değiştirirken yatağında ya da alt değiştirme masası gibi rahat bir yerde değiştirme işlemini gerçekleştirmeniz bebeğinizin kontrolünü daha rahat sağlamanız için size yardımcı olacaktır.
  • Bebekleri giydirirken ilk önce kafasını geçirmek, kafasını geçirdikten sonra kollarını ve diğer bölümlerini giydirmek, giydirme ve soyma işlemlerinde tek seferde hareket etmemek, bebeğinizi sakatlamanızın, miniklerin huysuzlaşmasının ve canının acımasının önüne geçecektir.
  • Kafadan geçirilerek giydirilen kıyafetlerin esnek olması hatta yandan açılan bir bölümünün olması, bebeğinizin kulaklarının ve burnunun acımaması ve incinmemesi için kolaylık sağlayacaktır.
  • Kol giydirme aşaması her zaman ebeveynlere en çok endişe veren aşamadır. Bu aşamada elinizi kıyafetin kolunun içinde soktuktan sonra bebeğinizin elini kavrayıp elinizi dışarı çektiğinizde rahatlıkla ve acısız bir şekilde bebeğinizi giydirmiş olacaksınız.
  • Bebeğiniz çok hareketli ise ya da kıyafet giydirme zamanlarında huysuzlanıyorsa bebeğinizin ilgisini başka şeylere çekmeye çalışabilirsiniz. Şarkı söyleyerek, bebeğinizle konuşarak ya da eline sevdiği bir oyuncağı vererek dikkatini çekebilirsiniz.
  • Kıyafet çıkarırken de başını ve sırtını destekleyecek şekilde ve önce kollarını ardından kafasını çıkararak soymaya başlamanız, bebeğinizin en az rahatsızlıkla soyunmasına yardımcı olacaktır.
     

Bebek Giydirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mayoral, Carter’sBiorganic, Moi Noi, markalarının, hassas bebeklerin cildine yakışır en sevimli, şık ve pamuklu bebek ve çocuk giyim ürünlerini web sitemizde ve mağazalarımızda inceleyebilirsiniz. Minik bebeğinizin ihtiyacı olan tüm giyim ürünlerini Welcome Baby web sitesini ziyaret ederek inceleyebilirsiniz.

Yazar: Zeynep Şengün