Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Ek Gıdaya Geçiş Dönemini Kolaylaştıracak Ürünler

Beyza Kantemir - Thursday, January 26, 2023

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için bebeklerde beslenme önemli bir detaydır. Anne sütü ile beslenen bebekler 6. aydan sonra kontrollü bir şekilde ek gıdaya geçerler. Ek gıda ile birlikte katı besinleri de deneyimleyen bebekler birçok farklı tadı ilk defa tatmış olacaklardır. Ek gıdaya geçişte kullanılan besinlerin dışında beslenme ürünleri de önemli olacaktır

Image

Okunma Süresi: 6 Dakika

İçindekiler:

 

Bebeklerin sağlıklı bir şekilde büyümesi ve gelişmesi için bebeklerde beslenme önemli bir detaydır. Anne sütü ile beslenen bebekler 6. aydan sonra kontrollü bir şekilde ek gıdaya geçerler. Ek gıda ile birlikte katı besinleri de deneyimleyen bebekler birçok farklı tadı ilk defa tatmış olacaklardır. Ek gıdaya geçişte kullanılan besinlerin dışında beslenme ürünleri de önemli olacaktır. Seçilen beslenme ürünleri ek gıdaya geçişte ebeveynin ve bebeğin işini kolaylaştırmalıdır. Bu nedenle seçeceğiniz beslenme ürünlerine dikkat etmenizi öneririz. Bu blog yazımızda ek gıdaya geçiş dönemini kolaylaştıracak ürünlerden bahsederek konforlu ürünleri keşfetmenizi sağlamak istedik.

Ek Gıdaya Geçiş Dönemi

#Öncelikle ek gıdaya geçiş döneminden bahsetmek istedik. Bebekler genel olarak 6. aydan sonra ek ve katı gıdaya geçerler. 6 aydan öncesine kadar bebeğiniz anne sütü ile beslenir çünkü büyümesi ve gelişmesi için ihtiyacı olan besin değerleri anne sütünde bulunur. Bu noktada 6. aydan sonra bebeğin anne sütüne ihtiyacı kalmaz demek de doğru olmaz. 6. Ayda ek gıda besinlerini yavaş yavaş deneyimleyen bebekler aynı zamanda anne sütü de içebilir. Her bebek farklı gelişim adımları yaşadığı için bebeğiniz beslenme adımlarında doktorunuzdan destek almanız önemli olacaktır.

Ek gıdaya geçiş döneminde bebeğinizin verdiğiniz besinleri ilk defa tadacağını unutmamak gerekir. Bu nedenle bebeğinize karşı hassas ve anlayışlı olmanız gerekir. Besini tatması ve deneyimlemesi için zaman vermek gerekirken verdiğiniz besini direkt olarak beğenmesini ve yemesini beklemek yanlış olacaktır. Ek gıdaya geçiş döneminde her farklı besini tek seferde tattırmamak gerekir. Her yeni ek gıdayı 2-3 gün aralıklarla bebeğinize tattırmanızı öneririz. Bebeğinizin ilk defa tattığı besine alerjisi olup olmadığını bilmediğimiz için bu noktada bebeğinizi gözlemlemeniz gerekmektedir. Herhangi bir reaksiyon almadığınız sürece diğer ek gıdaları bebeğinizin deneyimlemesini sağlayabilirsiniz.

Ek Gıdaya Geçiş Dönemini Kolaylaştıracak Ürünler
Ek Gıdaya Geçiş Dönemini Kolaylaştıracak Ürünler

Mama Sandalyesi

#Mama Sandalyesi bebeklerin ek gıdaya geçiş döneminde ihtiyacı olacak olan araç gereçlerdendir. Çoğu bebek ek gıdaya geçiş ile birlikte ilke defa mama sandalyesi kullanacaktır. Bu nedenle bebeğinizin mama sandalyesi içerisinde rahat bir şekilde oturması önemlidir. Taşınabilir ve bebeğinizin boyutuna göre mama sandalyeleri tercih etmenizi öneririz.

Welcome Baby’nin mama sandalyeleri kategorisini inceleyerek bebekleriniz için birçok markada sunulmuş mama sandalyelerini inceleyebilirsiniz. Emniyet kemerli, tepsili ve minderli mama sandalyeleri bebeklerinizin yemek saatleri için uygun olacak mama sandalyesi özelliklerinden olacaktır. Katlanabilir mama sandalyeleri sayesinde mama sandalyesini kullanmadığınız zaman kolayca katlayarak kullanıma hazır hale getirebilirsiniz. Aynı zamanda birçok pozisyon ile ayarlanabilir olan mama sandalyeleri sayesinde bebeğinizin rahat hissedeceği pozisyonu kullanabilirsiniz.

Örneğin Chicco markasına ait olan portatif mama sandalyeleri renkleri ve minderli oluşu ile dikkat çekmektedir. 5 rengi bulunan Chicco Polly 2Start Mama Sandalyesi ürününü incelemenizi öneririz. Aynı zamanda Kinderkraft markasına ait olan Tixi Mama Sandalyesi 3 kademeli ayarlanma özelliği ile uzun süre kullanıma uygundur. Bebeğiniz büyüdüğü ve mama sandalyesini kullanmaya ihtiyacı olmadığı zaman Kinderkraft mama sandalyesini sandalye halinde kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda bebekleriniz için iyi bir mama sandalyesine ihtiyacınız varsa sizler için daha önceden yazdığımız "En İyi Mama Sandalyesi Tavsiyeleri" blog yazımızı incelemenizi öneririz. Mama sandalyesi özellikleri ve önerileri sayesinde bebek ve çocuklarınızın yemek saatlerinde kullanmak için doğru mama sandalyesini kolaylıkla bulabilirsiniz.

Ek Gıdaya Geçiş Dönemini Kolaylaştıracak Ürünler
Ek Gıdaya Geçiş Dönemini Kolaylaştıracak Ürünler

#Buharlı pişirici sayesinde bebeklerinizin yemesi gereken ek gıda besinlerini kolay bir şekilde pişirebilirsiniz. Buharlı pişiricilerin en büyük özelliği besinlerin besin değerlerini azaltmadan pişirme sağlamasıdır. Buharda pişirme sırasında pişirilen sebzelerde bulunan nişasta kırılır ve bu durum da sebzeleri ağızda dağılan bir yumuşaklığa kavuşturur. Özellikle bebekleriniz için mama ya da çorba hazırlarken bu yöntemi kullanmak doğru olacaktır. Aynı zamanda buharda pişirilen besinlerin midede sindirimi daha kolay olduğu için sağlıklı bir seçim olacaktır.

Bebeklerin ek gıdaya geçiş döneminde alması gereken besin değerleri vardır. Bu nedenle besinleri doğru bir şekilde pişirmek ve besin değerlerini azaltmamak önemli olacaktır. Bebeklerinizin ek gıdaya geçiş döneminde yemesi gereken sebzeleri buharlı pişiriciler ile pişirmenizi öneririz. Philips Avent markasına ait olan Wasabi hızlı pişirici ve blender ihtiyacınızı en iyi şekilde karşılayacaktır. Philips Avent SCF870 Wasabi Hızlı Pişirici ve Blender, hem buharlı pişirme özelliği hem de blender özelliği ile dikkat çekmektedir. Buharlı pişirici sayesinde besinleri buharla pişirdikten sonra karıştırmak için hazneyi kaldırıp ters çevirebilirsiniz. Az parça oluşu ile dikkat çeken bu ürün bebeğinizin alması gereken besinlerin besin değerlerini kaybetmeden pişirmeye yardımcı olacaktır.

Bebekler için Tabak Çatal ve Kaşık

#Bebek beslenme gereçlerinin olmazsa olmazı tabak çatal ve kaşık ürünleri olacaktır. Bebeklerinizi daha rahat beslemek için normal tabak çatal ve kaşık yerine bebekler için tabak çatal ve kaşık ürünlerini kullanmanızı öneririz. Bebekler için özel olarak üretilmiş ürünler hem konforlu kullanımları hem de sağlıklı malzemelerle üretilmiş olmaları sebebi ile ilk tercihiniz olacaktır. Örneğin ek gıdaya geçmiş bebekleriniz için tabak seçerken her ihtimale karşı cam değil silikon ve hatta mama sandalyesinde durabilen vakumlu mama tabaklarını tercih etmenizi öneririz.

Bebek çatal kaşık ürünleri de bebeklerin mamayı daha kolay yiyebileceği şekilde tasarlanmış ürünlerdir. Örneğin Lassing markasına ait olan Kaşık setleri hem kaliteleri hem de tasarımları ile dikkatinizi çekecektir. Kaşık setlerinde hiçbir şekilde *BPA içermez ve çevre dostu olması nedeniyle doğal içerikler ile üretilmiştir. Aynı zamanda kaşıkların boyutları bebeğin mamasını en iyi şekilde alacak ve bebeğinizin mamayı kolay bir şekilde yemesini sağlar. Sağlıklı silikon plastik yapısıyla dikkat çeken Ezpz markalı çatal ve kaşık ürünleri de aynı şekilde bebeklerin en gıdaya geçiş dönemini kolaylaştıran ürünlerden olacaktır. Aşınmaz, solmaz ve paslanmaz şekilde üretilmiş olan bu bebek çatal ve kaşıkları uzun süre kullanıma uygundur.

Bebeklerinizin mamaları için tasarlanmış olan mama tabakları da özenle seçilmelidir. Silikon ve vakumlu mama tabakları tercih etmeniz gereken ürün modellerinden olacaktır. Vakumlu tabaklar mama sandalyesine yapışarak mamanın dökülme riskini azaltacaktır. Aynı zamanda sağlıklı silikondan üretilmiş olan mama tabağı sağlıklı bir seçim olacaktır. Vakumlu tabaklar kategorisine giren OiOi markalı vakumlu mama tabakları fırına ve mikrodalgaya girebilir (200°C’ye kadar). Silikonun düşük ısı iletkenliği sayesinde yiyecekler ısıtıldıktan sonra minik eller tabağa güvenle dokunabilir. Aynı zamanda Stephen Joseph markalı silikon mama tabakları kullanışlı yapısı ve tasarımları ile dikkat çekmektedir. Ultra yumuşak silikon ile üretildiği için kolayca kullanılabilir ve ek gıdaya geçiş döneminde besinleri ayırmak için bölmeleri bulunur. Beslenme gereçleri kategorimizi inceleyerek bebeklerinizin ek gıdaya geçiş dönemini kolaylaştıracak olan tabak çatal ve kaşık ürünlerini farklı markalar ve özellikler ile kolayca bulabilirsiniz.

Ek Gıdaya Geçiş Dönemini Kolaylaştıracak Ürünler
Ek Gıdaya Geçiş Dönemini Kolaylaştıracak Ürünler

Mama Önlükleri

#Mama önlükleri de ek gıdaya geçiş dönemini kolaylaştıracak ürünlerdendir. Bebeğinize mama yedirirken dökülme korkusunu önlemek için mama önlüklerini kullanmak gerekmektedir. Mama önlükleri birçok farklı şekilde tasarlanmış beslenme ürünleridir. Genel olarak mama önlükleri kumaşlarına göre de değişiklik gösterir. Daha kullanışlı bir seçim yapmak için silikon mama önlüklerini tercih etmenizi öneririz. Kumaş önlükleri sık sık yıkamak zorunda olduğunuz için işinizi zorlaştırabilir. Fakat silikon önlükler yıkanabilir olduğu için kullanışlı seçim olacaktır. Bblüv markasına ait olan bblüv Pöket 2'li Katlanabilir Silikon Önlük ve Kaşık Seti, BPA ve *ftalat içermez, yumuşak, hafif ve esnek gıda sınıfı silikondan üretildiği için ek gıdaya geçiş dönemini kolaylaştıran bir ürün olacaktır. Aynı zamanda önlük setinde mama kaşığı da bulunduğu için bu set işinizi kolaylaştıracaktır. Önlük seçiminde OiOi markasını da incelemenizi öneririz. Birçok beslenme ürünü ile dikkat çeken markanın silikon önlükleri de aynı şekilde bebeklerinizi yemek yerken rahatsız etmeyecek ve konforlu bir seçim olacaktır. Aynı zamanda önlüklerde bulunan cepler dökülen yemeklerin yere değil cebe dökülmesini sağlayarak ebeveynlerin işlerini kolaylaştıracaktır. Pvc yapıdaki önlükler de tercih edilen önlük modellerinden birisidir. Bu önlükleri yıkayabilir ve tekrar kullanılabilir hale getirebilirsiniz. Mama önlükleri sayesinde ek gıdaya geçiş dönemini kolaylaştırabilir ve daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Yukarıda bahsettiğimiz beslenme ürünlerinin hepsi bebeklerinizin ek gıdaya geçiş döneminde ve mama saatlerinde konfor sağlayacak ürünlerdir. Welcome Baby web sitemizi ziyaret ederek anne bebek ve çocuklarınızın tüm ihtiyaçlarını kolay bir şekilde karşılayabilirsiniz.

Ftalat: özellikle plastik malzemeleri daha yumuşak, daha elastik, daha hafif ve daha dayanıklı hale getirmek için kullanılan kısaca plastikleştiriciler olarak tanımlanan organik bileşiklerdir.

BPA: açılımı Bisfenol A’dır ve plastik ya da reçine üretimi için esas olarak diğer maddelerle birlikte kullanılan kimyasal bir maddedir. BPA, "polikarbonat" (PC) adı verilen sert, şeffaf bir plastik üretmek için kullanılmaktadır. Polikarbonat, biberon, tabak ve saklama kapları gibi gıda kaplarının yapımında kullanılır.

 

Yazar: Beyza Kantemir