Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Plastik Bahçe Oyuncakları

Zeynep Şengün - Tuesday, January 17, 2023

Plastik bahçe oyuncakları genellikle en çok tercih edilen açık hava oyuncaklarındandır. Açık havada miniklerin fiziksel olarak gelişmesi adına, bahçe salıncağı, kaydırak, tahterevalli, oyun evi gibi oyuncaklar tasarlanmıştır. Çocuğunuzun tek başına, arkadaşları veya kardeşleri ile güvenle oynayabilmesi için ideal seçeneklerden biridir.

Image

Okuma Süresi: 5 dakika

Oyun oynamak çocukların, davranış, beceri, kas gelişimi ve zihinsel gelişim gibi birçok konuda fayda sağlayan aktivitelerden biridir. Oyuncaklar neredeyse ömrümüzün sonuna kadar direkt ya da dolaylı olarak hayatımızın bir parçası olur. Bahçe oyuncakları, çocukların keyifli vakit geçirirken aynı zamanda gelişimlerine katkıda bulunarak vakit geçirebilecekleri, enerjilerini atarak kendilerini iyi hissedecekleri, fiziksel becerileri geliştiren ve özgüvenlerini artıran minikler için harika oyuncaklardır.

Bahçe oyuncak modelleri, son yıllarda oldukça zengin alternatifleri ile ebeveynlerin beğenisine sunulmuştur. Sallanan oyuncaklar ile başlayan bu eğlenceli aktiviteler, salıncak, kaydırak, oyun evi gibi farklı alternatiflerle herkesin kendi çocuk parkını oluşturmasına katkı sağlıyor.

Plastik bahçe oyuncakları genellikle en çok tercih edilen açık hava oyuncaklarındandır. Açık havada miniklerin fiziksel olarak gelişmesi adına, bahçe salıncağı, kaydırak, tahterevalli, oyun evi gibi oyuncaklar tasarlanmıştır. Çocuğunuzun tek başına, arkadaşları veya kardeşleri ile güvenle oynayabilmesi için ideal seçeneklerden biridir.

Minikler plastik bahçe oyuncakları içinde sallanmak, plastik kaydıraktan kaymak ya da tırmanmak için ekstra güç sarf edecek ve neredeyse vücudundaki tüm kas sistemini de harekete geçirecektir. Bu sayede büyümesini destekleyecek birçok faaliyeti bir arada yürütmüş olacaktır.

Plastik bahçe oyuncaklarının, oyuncak ev, mutfak seti, mangal seti gibi evcilik oyununa dâhil edebileceğiniz setleri özellikle kız çocukları tarafından çok sevilecektir. Kendilerine ait bir alan oluşturabilecekleri bu evlerin içinde miniklerin hayal güçleri ve oyun kurma becerileri de gelişecektir.

Grup halinde oyunlar oynayabilme çocukların ilk yaşları için oldukça önemli bir konudur. Bahçe oyuncakları ile vakit geçiren çocuklarda, iletişim becerilerinin hızla geliştiği görülmektedir. Minikler kendi alanlarındaki plastik bahçe oyuncakları ile oynamaya alıştığında, halka açık çocuk parklarında çekingen davranmayacak, kalabalık gruplar içinde rahat davranacak ve yabancılık hissetmeden oyun oynayabilecektir.

Bahçe Oyuncakları ile Oynamanın Faydaları Nelerdir?

  • Bebeklerin ve çocukların gelişim dönemi içinde bol D vitamini alması gerekir. Güneş ışığından alınan D vitamini bebeğinizin gelişimini destekler.
  • Açık havada oynamak bebeğinize çevreyi keşfetme şansı verir.
  • Plastik bahçe oyuncakları ile oynamak çocukların fiziksel gelişimine katkı sağlarken sosyal becerilerini de geliştirir.
  • Çocukların kendilerine duydukları güveni geliştirmelerini sağlar.
  • Arkadaşları ve ebeveynleri ile oynayan çocuklar duygusal gelişim sürecini daha sağlıklı bir şekilde geçirecektir.
  • Televizyon veya telefon başında geçirilen vakti azaltmaya yardımcı olur.
  • Çocuğunuz keyifle oynarken kolayca gözlemleyebilirsiniz.
  • Çocukların daha fazla açık havada vakit geçirmesini sağlayarak okul ya da aile içi kaynaklı stresi azaltır.

 

Aradığınız bahçe oyuncaklarınıAvessa,Smoby ve Step2 markalarımızda bulabilirsiniz.

Plastik Bahçe Oyuncakları

Ebeveynler açık havalarda çocuklarının eğlenceli oyunlar oynayarak vakit geçirmeleri için plastik bahçe oyuncaklarını sıklıkla tercih ederler. Bahçe oyuncakları çocuklara kişisel oyun alanlarına sahip olma imkânı tanıyor. Kalabalık parklarda bulunmak istemeyen ebeveynler için çocukların en sevdiği park oyuncaklarının evde bulunmasını sağlıyor.

Bahçelerde kuracağınız oyun evleri hayal gücünü destekleyecek oyunlara minikleri teşvik edecek, çocukların psikolojik ve duygusal gelişimleri için destekleyici bir ortam oluşturacaktır.

Minikler bahçe kaydırakları ile birlikte oynarken çok eğlenecekler. İster kendileri, ister arkadaşları ile birlikte kaysınlar ya da isterlerse oyuncaklarını kaydırsınlar, süzülmeyi çok seveceklerdir. Merdivenlerden tekrar tekrar tırmanan minikler hem enerjilerini atacakları güzel bir oyun kurmuş olacak hem de motor becerilerini geliştirecektir.

Yaz aylarında ve sıcak havalarda sulu bahçe oyuncakları da ebeveynler ve çocuklar tarafından sıklıkla tercih edilen seçenekler arasındadır. Miniklerin keyifle oynayacağı sulu bahçe kaydırakları, çocukların oynarken motor becerilerinin gelişmesine de yardımcı olacaktır. Su ve kum havuzlarıyla yaz aylarında bebeğinizin keyifle vakit geçirmesine imkân tanıyabilirsiniz.

Okul öncesi dönemde olan çocuklar için bahçe oyuncakları, çocuğunuzun gittiği okul veya kreşte ya da isterseniz kendi bahçenizde güvenle tercih edebileceğiniz oyuncaklardandır. Anaokuluna giden çocuklarınız için aşina olduğu bahçe oyuncaklarını tercih ederek çocuğunuzun fiziksel becerilerini geliştirmeye devam edebilirsiniz. Bu noktada en çok tercih edilen oyuncaklar arasında salıncak, kaydırak, çitler, oyun evleri,plastik masa ve sandalyeler, tırmanma duvarı, tahterevalli, oyun havuzları gibi açık havanın vazgeçilmez oyuncakları bulunmaktadır.

Plastik Bahçe Oyuncakları2

 

Plastik Bahçe Oyuncakları Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

  • Güvenlik

Çocukların sağlıklı oyunlar kurabilmeleri için tercih edilen plastik bahçe oyuncakları, sağlığa zarar vermeyecek malzemelerden üretilmiş, plastik boya ve parçalar kanserojen madde içermeyen malzemelerden yapılmış olmalıdır. Ayrıca kullanırken bebeğinizi yaralamayacak, boğazına kaçmayacak tasarıma sahip olmalıdır.

  • Yaş Grubu

Bahçe oyuncakları seçerken çocuğunuzun yaşına uygun seçim yapmak, çocuğunuzun oynadığı oyunu daha keyifli ve güvenli hale getirmek için önemli bir konudur. Çocuğunuz boyuna ve fiziksel gelişimine uygun olmayan oyuncaklar onun kendini yaralamasına ve kazalara sebep olabilecekken, nasıl oynayacağını anlamayacağı oyuncaklar, oynadığı oyunun keyifsiz bir hal almasına sebep olacaktır.

Bahçe oyuncaklarının en çok sevilen parçaları salıncaklardır. Salıncaklı bahçe oyuncakları tercih ederken bebeğinizin kaç aylık olduğu, salıncağın koruma barına sahip olup olmadığı dikkat edilmesi gereken noktalardan biridir. Koruma barına sahip salıncakları, bebeğiniz oturmaya başladığı andan itibaren, tehlikeli bir durum olmadan kullanabilirsiniz.

Çocuğunuzun yaşına ve gelişimine uygun bahçe oyuncakları seçmeniz, çocukların severek ve aktif bir şekilde oyun oynamasını sağlayacaktır.

Plastik Bahçe Oyuncakları3

  • İlgi Alanı

Çocuğunuzun ilgi duyduğu alanlar da seçiminizde etkili olması gereken bir konudur. Çocuğunuzun ilgisini çekmeyen bir oyuncak mutlu etmekten çok onu hayal kırıklığına uğratabilir. Satın alım yaparken çocuğunuzun sevdiği ve sevmediği şeyleri dikkate alabilirsiniz veya direkt olarak fikrini sorarak bir seçim yapabilirsiniz.

  • Kalite ve Materyal

Açık hava, güneş, rüzgâr, yağmur, kum gibi birçok aşındırıcı etkene maruz kalmakta olan plastik oyuncakların sağlamlığı kullanacağınız alana uygun olarak seçilmelidir. Kaliteli seçimler aldığınız ürünün ömrünü uzatacak ve hemen yıpranmasını önleyecektir. Bu sayede çocuğunuz büyüdükçe işlevsel oyuncaklarınıza kaydırak salıncak gibi eklentiler ekleyerek çocuğunuzun yaşına uygun kullanıma uyarlayabilirsiniz.

Plastik Bahçe Oyuncakları4

Ebeveynlerin sıklıkla tercih ettiği, anaokulu ve kreşlerin gözdesi, çocuklarınızın güvenle oynayabileceği plastik bahçe oyuncaklarının en çok tercih edilen modellerini sizler için derledik:

 

Çocuğunuz için en güzel ve kaliteli plastik bahçe oyuncakları,oyun evi, kaydırak, kum havuzu ve birçok farklı seçeneği Welcome Baby web sitesinden inceleyebilirsiniz.

Yazar: Zeynep Şengün