Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Beyza Kantemir - Monday, January 16, 2023

Bebek arabası seçimi, bebeğinize alacağınız diğer ürünlerin önemi kadar büyüktür. Fakat bebeğinize bebek arabası alırken aynı zamanda kendi konforunuzu da düşünmeniz gerekecektir. Hem kendiniz için hem de bebeğiniz için doğru bebek arabasını seçerken zorlanacağınız birçok nokta muhakkak olacaktır fakat biz bu yazımızda bebek arabası almadan önce dikkat etmeniz gereken önemli kriterler hakkında bilgi vermek istedik

Image

Okuma Süresi: 4 dakika

Bebek arabası seçimi, bebeğinize alacağınız diğer ürünlerin önemi kadar büyüktür. Fakat bebeğinize bebek arabası alırken aynı zamanda kendi konforunuzu da düşünmeniz gerekecektir. Hem kendiniz için hem de bebeğiniz için doğru bebek arabasını seçerken zorlanacağınız birçok nokta muhakkak olacaktır fakat biz bu yazımızda bebek arabası almadan önce dikkat etmeniz gereken önemli kriterler hakkında bilgi vermek istedik.

Bebek arabası seçerken karşınıza yüzlerce marka ve binlerce bebek arabası modeli çıkacaktır. Bu durumun ebeveynlerin daha çok kafasını karıştırması normaldir fakat bir ebeveyn olarak nasıl bir bebek arabasına ihtiyacınız var? Hangi özellik sizi daha çok memnun eder? Nasıl bir bebek arabası arıyorsunuz? Bütçeniz nedir? Sorularınıza cevabınız olmalıdır. Bunlardan önce bebeğinizin ve kendinizin konforunu düşünerek bir bebek arabası tercih etmeniz gerekir. Şimdi birkaç temel kriterden bahsetmek isterim.

Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebeğin Bebek Arabasında Konforu

Bir ebeveyn olarak ilk olarak düşüneceğiniz özellik bebeğinizin bebek arabası içerisindeki konforu olacaktır. Bebeğiniz bebek arabasının içerisinde uyurken, otururken, yatarken rahat ve mutlu olmalıdır.

Bu nedenle;

  • Bebek arabasının oturma şiltesinin kalınlığı, sırt dayanağının kumaşı, sırt dayanağının farklı kademelerle ayarlanabilir olması dikkat etmeniz gereken özelliklerdendir.
  • Kaliteli kumaşlı ve mümkün olduğunca deri olmayan kumaşlı bebek arabası seçerseniz daha uygun olacaktır.
  • Bebek arabasında ön tepsi bulunmalı ve kolayca takılıp çıkarılmalıdır.
  • Bebek arabasında bulunan tentenin güneş geçirmez özelliği bulunmalıdır.
  • Bebek arabasında bulunan süspansiyon ve yaylanma oranı daha fazla olursa engebeli yollar bebeğinizi rahatsız etmeyecektir.

 

Bebek Arabasının Hafifliği ve Pratikliği

Seçtiğiniz bebek arabası modellerinı ihtiyacınız olan her vakitte kullanabilmeniz önemli olacaktır. Bazen kucağınızda bir çocuk ya da herhangi bir şey taşırken bebek arabası sürmek zorunda kalabilirsiniz bu nedenle bebek arabası size yük değil kolaylık olmalıdır.

  • Bebek arabasını engebeli yollarda, kalabalık ortamlarda sürerken zorlanmamanız için 360 derece dönebilen tekerlekleri olmalıdır.
  • Bebek arabasının fren sisteminin iyi bir şekilde çalışması sizlere kontrol kolaylığı sağlayacaktır.
  • Bebek arabasının tek ek ile sizleri uğraştırmadan katlanılabilir olması hayatınızı kolaylaştıracak çok önemli bir özelliktir. Bebek arabası ile toplu taşımaya, taksiye binmek zorunda kalabilirsiniz bu nedenle bebeğiniz kucağınızdayken tek elle katlayabildiğiniz bebek arabası sizleri memnun edecektir.
  • Tek el ile sürülebilir olmalıdır.
  • Bir bebek arabasının görevi sadece bebeğinizi taşımak olmamalıdır. Aynı zamanda sepeti sayesinde bebeğinizin ihtiyaçlarını en iyi şekilde yerleştirmeniz de gerekebilir. Bu noktada sepetin büyüklüğü ve kolay erişilebilir olması önemli olacaktır.
  • Pratik bir şekilde katladığınız bebek arabanız aynı şekilde arabanızın bagajına kolaylıkla sığmalıdır.
  • Otobüste ve seyahatler için uçaklarda kolay katlanılabilir ve yük olmayacak şekilde tasarlanmalıdır.

 

Bebek Arabası Güvenliği

  • Bebek arabası bebeğinizin içerisinde güvenle ve sağlıkla yolculuk yapabilmesini sağlayan bir üründür bu nedenle birkaç güvenlik kriterine uyum sağlaması gerekmektedir.
  • Bebek arabasının hafif olmasının önemli bir kriter olduğunu söylemiştik fakat bazı markalar hafif bebek arabası tasarlamak için kalitesiz materyaller kullanabiliyorlar bu konuda dikkatli olmak gerekmektedir. Bebek arabasının metal aksesuarlarının sağlam olduğundan emin olmalısınız.
  • Bebek arabasının bebeğiniz için olan emniyet kemerinin güvenli bir şekilde tasarlanmış olması gerekir. Bebeğiniz emniyet kemerini kendisi açmamalıdır.
  • Bebek arabasının TS EN 1888 belgesi olması gerekmektedir. TS EN 1888 belgesi, ürünün Avrupa güvenlik kurallarına uygun olduğunu göstermektedir.
  • Bebek arabası üzerinde bulunan kumaşların türünü incelemenizi öneririz.

 

Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bebek Arabası Çeşitleri ve Farkları

Bütçenize ve tercih edeceğiniz özelliklere göre birçok bebek arabası çeşitleri bulunmaktadır. Sizlere aynı zamanda bebek arabası çeşitlerini tanıtmak ve dikkat etmeniz gereken detaylar hakkında bilgi vermek isteriz. Tanıtacağımız bebek arabalarının tümünü Welcome Baby web sitemizde kolaylıkla bulabilirsiniz ve ürünlerin detaylı açıklamaları sayenizde daha iyi bilgi sahibi olabilirsiniz.

Standart Bebek Arabaları

Standart bebek arabaları modelleri ebeveynlerin daha çok tercih ettiği bebek arabası modelidir. Aynı zamanda standart bebek arabaları birçok özelliği barındıran bebek arabalarıdır fakat marka ve ürün tasarımına göre değişiklik gösterebilir.

Travel Sistem Bebek Arabaları

Travel sistem bebek arabaları modelleri , pusetin üzerine oto koltuğunun kolaylıkla monte edildiği bebek arabası modelidir. Bu özellik sayesinde ebeveynler tarafından tercih edilebilir. Kullanım açısından diğer bebek arabalarına göre daha konforludur fakat baston bebek arabalarına göre hafif değildir. Tabi ki marka çeşitlerine göre travel sistem bebek arabalarının çeşitleri genişleyecektir.

Baston Bebek Arabaları

Baston bebek arabaları modelleri, diğer klasik bebek arabalarına göre daha hafif ve kullanışlıdır ama hafif olacağı için kullanılan malzemelerin dayanıklılığına dikkat etmenizi öneririz. Aynı zamanda baston bebek arabalarının diğer klasik bebek arabalarına göre fonksiyonları az olacaktır.

İkiz Bebek Arabaları

İki bebek arabaları modelleri, ikiz bebeği olan ebeveynlerin tercih ettiği bebek arabası modelidir. Bu bebek arabaları sayesinde ikiz bebeklerinizle kolaylıkla zaman geçirebilirsiniz. Farklı markalarda bulunan ikiz bebek arabalarının modellerini incelemenizi öneririz.

Çift Yönlü Bebek Arabaları

Çift yönlü bebek arabaları bebek arabasını çift yönle kullanmanızı sağlayacak bebek arabası modelidir. Bu bebek arabası sayesinde yüzünüz bebeğinize dönük ve diğer yöne dönük şeklinde kullanabilirsiniz.

Bebek Arabası Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bebek Arabası Seçimi için 10 İpucu

1. Kolay katlanılabilir olmalı.

2. Hafif olmalı.

3. Sağlam malzemeler ile üretilmiş olmalı.

4. Kaliteli kumaş kullanılmış olmalı.

5. Emniyet kemeri güvenliği.

6. 5 noktalı emniyet kemeri bulunmalı.

7. Kaplama kumaşı kolay silinebilir ve bebeğinize zarar vermeyecek içerikte olmalıdır.

8. Sırt ayarlama yeri farklı açılarda olmalı.

9. Fren mekanizması olmalı.

10. 360 derece dönen dayanıklı tekerler bulunmalı.

11. Manevra kabiliyeti güçlü olmalı.

12. Alt sepet hacmi geniş olmalı.

13. Güneşliği, tentesi, yağmurluğu, suluk ve biberonluk bulunmalıdır.

14. Garanti koşulları bulunmalıdır.

15. TS EN 1888 belgesi bulunmalı.

 

Bu yazımızda bebek arabası alışverişi yapmadan önce dikkat etmeniz gereken temel özelliklerden bahsetmek istedik. Tabi ki bu özellikler sizlerin bütçesine, yaşam tarzınıza ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir. Fakat bahsettiğimiz özelliklere dikkat ederseniz mutlaka kendinize uygun bir bebek arabası bulacaksınız ve bebek arabasını kullanırken memnun kalacaksınızdır. Aynı zamanda Welcome Baby web sitesinde bulunan birçok markada ve fonksiyonda bebek arabası modellerini incelemenizi öneririz.

Kaynaklar:

https://ilkadimlarim.com/bebek-arabasi-nasil-secilir

http://blogcuanne.com/2015/01/20/bebek-arabasi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli/

https://www.gebe.com/bebek-arabasi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli-uzman-tavsiyeleri