Sepet
Sepetin şu anda boş.
Konumunuza özel içerikleri görmek ve online alışveriş yapmak için başka bir ülkeyi veya bölgeyi seçin.
logo

Uyku Arkadaşı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Beyza Kantemir - Tuesday, January 17, 2023

Bebekler dünyaya geldikten sonra hayatlarına “uyku” girer ve bebeklere bir uyku düzeni oluşturmak ebeveyn ve bebek için zorlu bir süreç olacaktır. Her bebek uykuyu kolay kolay kabul etmez ve düzene karşı çıkar. Bu durumda da ebeveynlerin ve bebeklerin işini daha kolaylaştıracak olan uyku arkadaşlarından yardım alabilirsiniz.

Image

Okuma Süresi: 4 dakika

Bebekler dünyaya geldikten sonra hayatlarına “uyku” girer ve bebeklere bir uyku düzeni oluşturmak ebeveyn ve bebek için zorlu bir süreç olacaktır. Her bebek uykuyu kolay kolay kabul etmez ve düzene karşı çıkar. Bu durumda da ebeveynlerin ve bebeklerin işini daha kolaylaştıracak olan uyku arkadaşlarından yardım alabilirsiniz.

Uyku arkadaşları bebeklerin daha güvende ve konforlu uyumasını sağlayan güvenli oyuncaklardır. Her bebek farklıdır ve her bebeğin uyku alışkanlığı farklı olacaklardır. Kimi bebek yorgun olduğu vakit uyumak istemez, kimisi uyku düzenine karşı çıkar uykusu olsa bile uyumaktan korkar ve hırçınlaşır, bu nedenle bebeklerinize mesajlarla uyku saatinin geldiğini belli etmek, sevdiği oyuncaklarla uykuyu sevdirmeye çalışmak önemli olacaktır.

Bebekler ebeveynlerine güvenir ve uyku saatlerinde yanlarında ebeveynlerinin olmasını ister, bu işi daha da kolaylaştırmak için uyku arkadaşlarından yardım alabilirsiniz. Uyku arkadaşlarına güvenen ve bir bağ kuran bebekler uyku saatlerine uyku arkadaşlarıyla uyumaya istekli olacaktır.

Uyku Arkadaşı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Uyku Arkadaşı Nasıl Seçilmelidir?

Uyku arkadaşları temel olarak bebeklerin sevdiği bir oyuncaktan oluşan uyku saatlerine eşlik eden bir arkadaştır. Uyku çocukların hayatında büyük yer kapladığı için seçilen uyku arkadaşının da önemi büyük olacaktır.

  • İlk olarak çocuğunuz için bir uyku arkadaşı belirleyip çocuğunuzun bu uyku arkadaşını direkt benimseyeceğini düşünmek yanlış olacaktır. Bebeklerinizin ve çocuklarınızın uyku arkadaşlarını kendisinin seçmesini sağlamanız gerekir. Çocuklar uyku saatlerinde güvende olmak isteyeceği için seçtiği uyku arkadaşı da güvendiği bir oyuncak olmalıdır.
  • Uyku arkadaşı seçmek bir süreçtir bu nedenle bu süreçte sabırlı olmak gerekmektedir. Bebekler ve çocuklar seçtiği uyku arkadaşını bir süre sonra istemeyebilir ve karşı çıkabilir.
  • Seçeceğiniz uyku arkadaşı bebeklerinizin her zaman yanında olmasını isteyeceği bir oyuncak olacağı için kolay yıkanılabilir kumaşta olmalıdır.
  • Oyuncak üzerinde; kopacak, bebeğinize uyku sırasında zarar verecek aksesuarlar bulunmaması gerekir. Bebeğiniz uyku sırasında uyku arkadaşına sarılır ve sürekli temas halinde olacaktır.
  • Oyuncağın kumaşı bebeğinize zarar verecek boya ve kumaştan cinsinden olmamalıdır. Bebeğinizde bir alerji duruma söz konusu ise bu durumu dikkate almak gerekir.
  • Oyuncak bebeğinizin rahat bir şekilde temas edeceği ve sarılacağı şekilde tasarlanmış olmalıdır.
  • Işıklı ve sesli oyuncaklar bebeklerin dikkatini çekeceği için çocuklar uykudan uzaklaştırabilir. Bu nedenle ışıklı ve sesli oyuncakları uyku arkadaşı olarak seçmemek gerekir.

 

Uyku Arkadaşı Ne Zaman Kullanılmalıdır?

Bebekler yavaş yavaş kendi başına uyumaya hazır olduklarında ya da 4 aylık olduklarında uyku arkadaşı ile uyumaya hazır olacaklardır. Tabi ki bu süreç her bebek ve çocuk için farklı olabilir.

Uyku Arkadaşı Nasıl Kullanılmalıdır?

Uyku arkadaşını bebeklerinize alıştırmak için birkaç kritik nokta bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat ederseniz bebeğinizin uyku arkadaşına alışması daha kolay olacaktır. Uyku arkadaşını bebeğinizin beşiği veya yatağı dışında başka bir yerde bulunmamasını öneririz. Bebeğiniz uyku arkadaşını gördüğü zaman uyku vaktinin geldiğini anlamalıdır.

Bir mekan değişikliği veya bir seyahat yapılacaksa mutlaka uyku arkadaşı da bebeklerin yanında bulunmalıdır. Uyku arkadaşını bebeklerinizin uykularıyla ilişkilendirmek istiyorsanız bu konuda kararlı olmanız gerekir. Çocukların uyku arkadaşını bir oyuncak gibi görüp yatakta oyun oynayıp zaman geçirmesi normal olacaktır. Bu noktada pes edip başka bir uyku arkadaşı seçmek yanlış olur. Çocuklar uyku arkadaşlarıyla bir süre oyun oynadıktan sonra uyku arkadaşını sadece yatakta görünce uyku ile alakalı olduğunu anlayacaktır.

Uyku Arkadaşı Önerileri

Sizlere son olarak bebeklerinizin ve çocuklarınızın kolayca kabul edeceği birkaç marka ile uyku arkadaşı önermek isteriz. Bu oyuncaklar uyku arkadaşı amacı ile tasarlanmış oyuncaklar olduğu için bebeklerinizin ve çocuklarınızın kabul etmesi daha kolay olacaktır.

 

Uyku Arkadaşı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Birçok farklı uyku arkadaşlarını deneyerek bebekleriniz ve çocuklarınız için doğru uyku arkadaşını bulabilirsiniz. Skip Hop markasının bebekler ve çocuklar için sunduğu sesli uyku arkadaşları hem çocuklarınıza oyuncak hem de uyku arkadaşı olacaktır.

Skip Hop Ağlama Sensörlü Müzikli Uyku Arkadaşı sayesinde gecenin bir yarısında bile tatlı şarkılar, doğa sesleri ve kaydedilmiş sesiniz ile bebeği yatıştırabilirsiniz. Bu yumuşak dönence oyuncak , bebeğin ve ebeveynlerin iyi bir gece uykusu çekmesi için ağlamalara otomatik olarak yanıt veren, ağlamayla etkinleşen yenilikçi bir akıllı sensöre sahiptir.

 

Uyku Arkadaşı Nedir? Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerin ve çocukların oynamayı çok sevdiği oyuncaklardan birisi de pelüş oyuncaklardır. Çocuklarınızın ruhsal sağlığı kadar, beden sağlığını da önemseyen Jellycat ürünleri; tamamen anti alerjik özelliğe sahiptir bu nedenle bebeklerin ve çocukların severek kullanacağı uyku arkadaşı çeşitleri olabilir.

Farklı boyutları ve tasarımları bulunan pelüş uyku arkadaşları yumuşak ve sarılmaya uygun olduğu için bebekler ve çocuklar severek kullanacaktır.

Bebekleriniz ve çocuklarınız için daha kolay bir şekilde uyku düzeni oluşturmak istiyorsanız uyku arkadaşları en iyi seçenek olacaktır. Birçok farklı çeşitte uyku arkadaşı modellerini inceleyip satın almak için Welcome Baby web sitemizi ve mağazalarımızı ziyaret etmenizi öneririz.

 

Yazar: Beyza Kantemir